Liceenii scapa de o proba la BAC

BUCURESTI - 6 februarie 2015

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Social

Peste 40 000 de elevi si-au echivalat pana in prezent proba de Competente Digitale de la Bacalaureat cu ECDL - European Computer Driving Licence. Liceenii care detin ECDL PROFIL BAC nu mai sustin aceasta proba in cadrul examenului de maturitate.

elevi, Competenţe Digitale, Bacalaureat, ECDL, liceenii, BAC, examen, computer, educatie

elevi, Competenţe Digitale, Bacalaureat, ECDL, liceenii, BAC, examen, computer, educatie

Studiile practice arata ca tinerii nu detin competente digitale in mod firesc pentru a utiliza tehnologia in siguranta si eficient, iar aptitudinile dobandite in mod informal sunt susceptibile de a fi incomplete. Acestia nu isi pot construi abilitatile digitale fara sprijin prin instruire si educatie

Tinerii sunt incurajati sa opteze pentru instruire si certificare IT la standard international si in anul scolar 2014-2015, in situatia in care, astazi, aptitudinile IT sunt obligatorii pentru a face fata cerintelor de pe piata muncii. Dovedirea competentelor digitale si increderea in propriile abilitati pot fi asigurate doar prin obtinerea unei certificari cu recunoastere globala.

 

ECDL PROFIL permite candidatilor sa isi construiasca un profil de module ECDL in functie de propriile nevoi. In acest fel, este posibila certificarea ECDL exact pe competentele pe care un anumit job sau program de studiu le cere.

 

Profilul ECDL pentru BAC se adreseaza elevilor care doresc sa echivaleze proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL. Au fost create doua Profiluri ECDL destinate elevilor - Permisul ECDL PROFIL START BAC si Permisul ECDL PROFIL BAC, care pot fi dezvoltate apoi permanent.

Programa pentru evaluarea competentelor digitale si obtinerea ECDL PROFIL BAC adresat elevilor corespunde materiei pe care liceenii o parcurg in cadrul orelor de TIC din programa scolara pentru clasele a IX-a si a X-a. Astfel, ei se pot pregati chiar in cadrul orelor de la scoala pentru obtinerea unei certificari cu recunoastere internationala. Avand deja Permisul ECDL PROFIL BAC, elevii pot solicita in clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale.

 

Incepand cu anul scolar 2009 – 2010, in Romania s-a introdus proba de Competente digitale la Bacalaureat, obligatorie pentru toti liceenii. 

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in 150 de tari si numara pana in prezent peste 13 milioane de persoane inregistrate in program.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).
ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 700 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.
Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.ro sau www.ecdl.org.