Primul curs de Inteligență Artificială din România cu certificare europeană

BUCURESTI - 24 aprilie 2023

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Tehnologie

RoboHub lansează în parteneriat cu ECDL Romania programul pilot de curs de Introducere în Inteligența Artificială, cu certificare internațională.

Începând cu luna aprilie, 25 de elevi din cadrul Colegiului Național „Mihai Viteazul” din București vor face parte din programul pilot prin care vor avea acces gratuit la cursul de Introducere în Inteligența Artificială, cât și la certificarea europeană ICDL Insights AI.

AI, Insights, ICDL, ECDL, inteligenta artificiala, artificial intelligence

AI, Insights, ICDL, ECDL, inteligenta artificiala, artificial intelligence

Cursul se va desfășura în format blended learning – adică cursuri pre-înregistrate online pe care studenții le pot parcurge în funcție de timpul disponibil, dar și sesiuni live online sau fizice cu trainerii de la RoboHub – pentru a înțelege și aplicabilitatea concretă a conceptelor învățate.

 

Cursul susținut de RoboHub pentru liceenii de la Colegiul Mihai Viteazul va include mai multe teme, precum definirea termenului de Inteligență Artificială, principiile de funcționare, la ce ajută o astfel de tehnologie, dar și provocările și potențialul acesteia. La finalul programului de training, liceenii vor avea oportunitatea de a susține testarea ICDL Insights AI și de a obține o certificare recunoscută internațional.

 

 “Inteligența Artificială a devenit un termen folosit foarte des în ultima perioadă – și cu referire la multe aspect ale tehnologiei. Este important pentru noi, ca cetățeni, nu doar pentru cei care au legătură cu domeniul IT, să înțelegem acest subiect și cum ne poate afecta. Acest curs este special gândit în acest sens.” – Ana-Maria Stancu, RoboHub

 

“Digitalizarea și automatizarea au accelerat: Inteligența artificială se află pe un trend ascendent, social media este parte din viețile noastre, orice obiect se poate printa 3D, etc. Toate aceste schimbări pot genera sentimente de nesiguranță și incertitudine în ceea ce privește profesiile actuale. ICDL își dorește ca românii să fie la curent cu toate aceste transformări și, mai ales, să nu fie luați prin surprindere de lumea digitală. Elevii de acum vor fi angajații de mâine și este important ca aceștia să ia contact cu tehnologia într-un mod benefic și constructiv. România se poate îndrepta către un viitor în care tehnologia nu îi sperie pe români, ci mai degrabă, îi ajută să trăiască în realitatea secolului 21, iar competențele digitale certificate sunt soluția.” – Irinuca Văduva, ECDL România

 

ICDL – The Digital Skills Standard este noua identitate de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competențelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent. ECDL/ ICDL este recunoscut în peste 100 de ţări de pe toate continentele lumii.

 

 

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL/ ICDL in Romania, cu o retea de peste 800 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

ICDL Foundation este o organizatie internationala dedicata dezvoltarii standardelor de competente digitale la nivelul fortei de munca, in educatie si la nivelul societatii in general.

Despre ECDL ROMANIA

ECDL Romania
ECDL/ ICDL este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 17 milioane de persoane inregistrate in program.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/primul-curs-de-inteligenta-artificiala-din-romania-cu-certificare-europeana