Toți elevii și profesorii pasionați de noi tehnologii pot participa la Concursul Național 3DUTECH

BUCURESTI - 4 aprilie 2024

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Tehnologie

3DUTECH a lansat un nou Concurs național de 3D design & printing pentru toți elevii și profesorii din România. Cele mai creative proiecte care vor aplica modelarea și printarea 3D vor fi premiate. Înscrierea este gratuită și se poate face online până pe 15 Mai și, în plus, această ediție este inclusă în calendarul concursurilor publicat de Ministerul Educației.

edutech, 3dutech, educatie digitala, competente digitale, scoala, elevi, profesori, licee, ECDL, Dedeman, ICDL, ECDL Romania

edutech, 3dutech, educatie digitala, competente digitale, scoala, elevi, profesori, licee, ECDL, Dedeman, ICDL, ECDL Romania

3DUTECH continuă proiectul „Meseriașii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” cu ediția a șasea. Proiectul este realizat de ECDL Romania și Dedeman , alături de AOAR (Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România) şi în acord cu Ministerul Educaţiei. Obiectivul este de a crea o bază solidă de competenţe şi know-how teoretic şi practic pentru tineri, în vederea unei mai bune pregătiri pentru noua piață a muncii. În plus, se contribuie și la un proces real de transformare tehnologică în școlile din România și la susținerea meseriilor viitorului.

Principala temă a Concursului național de 3D design&printing este Vehicul Eco-Friendly, iar elevii și profesorii pot câștiga premii importante.

Concursurile se desfășoară în perioada 4 Aprilie – 15 Iunie 2024 și vizează toți elevii și profesorii din învățământul preuniversitar din România, indiferent de specializare, județ sau tipul școlii. Înscrierea este gratuită, iar participanții își pot depune proiectul începând cu data de 4 Aprilie 2024 pe adresa contact@3dutech.ro.

Toţi elevii şi profesorii din România sunt invitaţi la concursurile naționale 3DUTECH

Pentru elevi - Concurs național „3D Printed Green Vehicle”

Elevii din toată țara sunt așteptați să își expună propriile idei de design inovative folosind aplicații din domeniul modelării și imprimării 3D. Tema acestei ediții este ”Vehicul Eco-Friendly”.

 

Pot participa echipe formate exclusiv din elevi sau din elevi coordonați de profesori .

Participarea este gratuită.

Concurs inclus în Calendarul Ministerului Educației.

 

Astfel, toți cei înscriși în concurs vor putea elabora individual sau în echipă modele care să propună abordări inovative ale unor vehicule “verzi” care să integreze utilizarea imprimantelor și tehnicilor specifice domeniului modelării și imprimării 3D. Participanții pot realiza un design pentru orice tip de vehicul destinat parcurgerii distanțelor scurte din orașe, care să înlocuiască vehiculele bazate pe utilizarea carburanților fosili. Vehiculele pot fi prototipuri de biciclete, triciclete, mașini, etc. Toate prototipurile vor fi echipate cu cel puțin un tip de senzori care să le permită interacțiunea cu mediul înconjurător și/sau să le ofere funcții suplimentare față de un vehicul clasic. 

 

 

 

Concursul Național 3DUTECH se desfășoară în perioada:

l  înscriere proiecte - 04 apr – 15 mai 2024;

l  preselecție proiecte - 16 – 20 mai 2024;

l  prezentare proiecte, jurizare și anunțare câștigători - 27 – 31 mai 2024;

l  acordare premii - 01 – 15 iun 2024.

 

În realizarea proiectului, participanții trebuie să țină cont de câteva aspecte importante:

l  Produsul poate fi utilizat de către orice  persoană. 

l  Obiectul este ușor de montat / transportat.

l  Produsul nu este periculos pentru persoanele care folosesc vehiculul respectiv.

l  Obiectul poate fi fabricat cu ajutorul imprimantei 3D.

l  Design-ul este propriu și nu încalcă drepturile de autor ale altor designeri. 

 

În total se vor acorda trei premii în valoare cumulată de 1.500 de euro. Regulamentul concursului destinat elevilor poate fi consultat pe www.3dutech.ro.


Evaluarea proiectelor din ambele concursuri se va face de către specialiști din domeniul modelării și imprimării 3D și robotică, specialiști în educație / elevi și profesori câștigători în ediții precedente. În evaluarea proiectelor se va ține cont de originalitate și relevanță. Totodată, va conta și modul de prezentare a fiecărui proiect.

 

Rezultatul concursului va fi anunțat pe www.3dutech.ro și pe pagina Facebook/3dutech. Câștigătorii vor fi contactați de Organizator și, ulterior, vor intra în posesia premiilor.

 

Opțional național pentru liceu și Tehnician imprimare 3D, o nouă meserie adăugată în COR

La inițiativa 3DUTECH a fost aprobat un opțional național pentru liceu de către Ministerul Educației, iar profesorii pot obține credite profesionale transferabile pentru certificarea ECDL 3D Printing.

Totodată, s-a introdus meseria de „tehnician imprimare 3D” în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR). Prin acest program se urmărește o actualizare a calificărilor, ținând astfel pasul cu realitățile din piața muncii, profund influențată de transformările tehnologice.       

 

Prin intermediul campaniei „3DUTECH. Modelează viitorul. Printează-l 3D!”, mai multe şcoli din România devin anual hub-uri de imprimare 3D. La fiecare ediție, alte minim 10 licee din țară sunt dotate cu imprimante 3D performante, iar cel puţin 20 de profesori și 200 de elevi au oportunitatea să obţină gratuit certificarea recunoscută internațional ECDL 3D Printing.

 

Până în prezent sunt implicate 62 de licee care au fost transformate în hub-uri de imprimare 3D, colegii naționale, tehnice și licee tehnologice din toate județele din România, cu sute de profesori și peste o mie de elevi care au trecut prin proiect.

Și anul acesta, licee de la edițiile anterioare vor primi și echipamente de robotică, iar profesorii și noi grupe de elevi din aceste licee vor putea obține și certificarea pe modulul ECDL Robotics.

 

 

Află mai multe detalii despre proiect pe www.3dutech.ro și pe pagina de Facebook 3DUTECH sau pe contact@3dutech.ro. 

Despre ECDL ROMANIA

ECDL Romania
ECDL/ ICDL este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 17 milioane de persoane inregistrate in program.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/toti-elevii-si-profesorii-pasionati-de-noi-tehnologii-pot-participa-la-concursul-national-3dutech