Toti profesorii si elevii din Romania sunt asteptati sa se inscrie la provocarea mondiala de programare creativa BEBRAS

BUCURESTI - 27 septembrie 2022

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Social

Cel mai mare eveniment global de programare creativa BEBRAS International Challenge este organizat anual de ECDL in Romania . BEBRAS isi propune sa introduca elevii de toate varstele in domeniul gandirii computationale si sa ii atraga spre Informatica. Participarea este voluntara pentru profesorii coordonatori si gratuita pentru toti elevii romani.

Intre 26 septembrie si 2 octombrie, toti profesorii din Romania sunt asteptati sa se inscrie online la BEBRAS International Challenge .
Inscrierile elevilor se vor desfasura in perioada 11-17 octombrie.
Anul acesta, BEBRAS se va desfasura in toate scolile interesate din Romania, in perioada 31 octombrie - 06 noiembrie 2022.
Detalii pe bebras.ro

Competentele de gandire algoritmica si programare pot fi certificate international prin modulul international ECDL Computing ( Python ).

BEBRAS, concurs, elevi, profesori, ECDL, ICDL, Romania, Bebras International Challenge, programare, programare creativa, gandire computationala, competente digitale, Python, Computing, competitie

BEBRAS, concurs, elevi, profesori, ECDL, ICDL, Romania, Bebras International Challenge, programare, programare creativa, gandire computationala, competente digitale, Python, Computing, competitie

In fiecare an, mii de elevi din intreaga tara, alaturi de sute de profesori coordonatori, se alatura evenimentului global BEBRAS International Challenge.

Participarea la aceasta competitie le ofera elevilor oportunitatea de a-si testa abilitatile logice si de calcul, prin intermediul diferitelor tipuri de probleme amuzante, dar si provocatoare.

Competitia se desfasora exclusiv online in cadrul fiecarei unitati scolare, sub supravegherea unui profesor. Participarea la acest concurs este gratuita pentru toti elevii.

Competitia se desfasoara pe 4 categorii: Benjamin (clasele V si VI), Cadet (clasele VII si VIII), Junior (clasele IX si X), Senior (clasele XI si XII).

 

Elevii romani vor raspunde provocarii BEBRAS in perioada 31 octombrie - 06 noiembrie, alaturandu-se tinerilor din peste 55 de tari din intreaga lume.

 

Pana acum, au participat peste 70.000 de elevi din toata tara la editiile anterioare BEBRAS Romania.

Informatii despre Bebras Romania sunt disponibile pe bebras.ro sau la concurs[at]bebras.ro. 

 

ECDL sprijina cu fermitate initiativele de dezvoltare a competentelor digitale si pledeaza in favoarea unei abordari integrate a educatiei IT, care sa ii ofere fiecarui elev posibilitatea de a invata elementele fundamentale ale informaticii,  in acelasi timp cu alfabetizarea digitala.

Astazi, este esential ca elevii si profesorii sa isi dezvolte abilitati ITC solide. Numai asa scolile pot beneficia de tehnologia online si de toate oportunitatile si facilitatile digitale de invatare si predare.

Competentele de alfabetizare digitala sunt relevante si sustin toate celelalte materii. Ca urmare, aceste competente ar trebui dezvoltate simultan si complementar cu Informatica.

 

In calitate de autoritate de certificare a competentelor digitale, ECDL Romania se implica activ in ghidarea tinerilor spre accesul la competente digitale reale si ofera instrumentele utile pentru provocarile ce decurg din transformarile tehnologice. Dezvoltarea aptitudinilor IT joaca un rol critic in revigorarea economiei Romaniei, prin educarea unei forte de munca inovative si minimizarea diviziunii digitale si va fi parte integranta din succesul pe care il va inregistra politica unei cresteri inteligente, sustinute si inclusive.

 

In Romania pana in prezent, peste 100 000 de liceeni si-au echivalat proba de competente digitale de la Bacalaureat cu ECDL PROFIL BAC.

ECDL a lansat modulul Computing, prin care se pot certifica la standard international competentele de programare (Python) si gandire algoritmica.

 

ECDL / ICDL – standardul international pentru competente digitale

 

 

 

ICDL – The Digital Skills Standard este  noua identitate de brand a celui mai raspandit standard de certificare a competentelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL pana recent.

 

ECDL Romania este Operatorul National al licentei ECDL/ ICDL in Romania, cu o retea de peste 800 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii. Prin reteaua de Centre de Testare ECDL dezvoltata la nivel national si prin proiectele derulate, ECDL ROMANIA asigura tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la standard international si pe un anumit nivel competentele digitale. Tinerii, elevii, studentii, functionarii publici sau angajatii  in companii isi pot dovedi abilitatile IT prin intermediul certificarilor ECDL.

 

ICDL Foundation este o organizatie internationala dedicata dezvoltarii standardelor de competente digitale la nivelul fortei de munca, in educatie si la nivelul societatii in general. Programele de certificare, oferite prin intermediul unei retele globale active, permit indivizilor si organizatiilor sa evalueze, sa dezvolte si sa certifice competente de utilizare a computerelor si a altor instrumente digitale, pe baza standardului recunoscut global, ECDL/ ICDL.

Calitatea si reputatia ICDL sunt construite pe 20 de ani de experienta in a asigura programe de certificare in 40 de limbi vorbite in intreaga lume. Succesul ICDL se bazeaza pe inovarea continua in dezvoltarea de programe de certificare, pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare si  aderarea consecventa la standardele ICDL de asigurare a calitatii.

 

Contact Bebras Romania 

Telefon: 0758.257.572 - Raluca Constantinescu  Email: concurs@bebras.ro

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
ECDL este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 15 milioane de persoane inregistrate in program.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/toti-profesorii-si-elevii-din-romania-sunt-asteptati-sa-se-inscrie-la-provocarea-mondiala-de-programare-creativa-bebras