Ziua Sigurantei pe Internet

BUCURESTI - 11 februarie 2009

Comunicat tip General in IT&C


Ziua Sigurantei pe Internet a fost celebrata marti, 10 februarie a.c. in cadrul conferintei ce a avut loc la Hotel Radisson, unde au fost premiati castigatorii competitiei „Familia mea Internauta” si a fost lansata campania de promovare a proiectului Sigur.info. ECDL ROMANIA a participat in calitate de partener al programului, premiind si incurajand toti copiii castigatori.

Ziua Sigurantei pe Internet

In perioada 15 decembrie 2008 – 5 februarie 2009 s-a desfasurat la nivel national a VI-a editie a competitiei Safer Internet Day 2009 avand tema „Familia mea Internauta”, la care au participat copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 19 ani. Competitia a avut ca scop constientizarea de catre copii si tineri, dar si de catre parinti, a pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet. Siguranta informationala reprezinta un aspect important intr-o lume in care Internetul castiga din ce in ce mai mult teren. ECDL ROMANIA incurajeaza utilizarea Internetului intr-un mod pozitiv, prin oferirea instrumentelor care sa asigure folosirea utila si eficienta a mediului virtual si sustine siguranta pe Internet si in acest an, fiind alaturi de castigatorii concursului chiar de Ziua Sigurantei pe Internet, marti 10 februarie a.c.

Consortiul Sigur.info, format din Organizatia Salvati Copiii România, Positive Media si Focus - Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual, a organizat coferinta de presa, care a adus in atentie Ziua Sigurantei pe Internet sarbatorita in peste 50 de tari in lume, la care au participat reprezentanti ai tuturor partenerilor proiectului alaturi de copiii participanti la program.
La conferinta au luat cuvantul dna. Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv „Salvati Copiii Romania”, dna. Liliana Preoteasa, Director General pentru Invatamant Preuniversitar in cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, dnul. Marius Fecioru, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor si dnul. Mihai Ungureanu, Sef Serviciu Criminalitate Informatica. Fiecare dintre ei a subliniat pericolele pe care le presupune Internetul in randul copiiilor incercand sa accentueze nevoia de informare si instruire pentru parinti, dar si pentru profesori.

Surpriza evenimentului a venit prin prezenta echipei care a castigat competitia europeana „Navigati pe Internet si protejati-va viata privata”. La conferinta au sosit si elevii de la Liceul Mihail Sadoveanu din Pascani, premiati cu Locul I la Bruxelles pentru proiectul lor inscris in competitia internationala.


Ca si editia de anul trecut, ECDL ROMANIA a sustinut initiativa pentru un Internet mai sigur, implicandu-se direct, ca sponsor al competitiei nationale si ca partener al Programului Sigur.info ce se desfasoara in perioada 2008-2010. Obiectivul general al programului este promovarea sigurantei copiiilor pe Internet, prin organizarea de activitati de constientizare si informare asupra pericolelor ce se gasesc in mediul virtual.

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 148 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).
Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 400 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.
Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro sau www.ecdl.com, www.equalskills.roIrinuca aduva
marketing@ecdl.org.ro