3 pași simpli care te vor ajuta să îi insufli copilului dragostea pentru școală sau grădiniță

BUCURESTI - 19 septembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Media / Publicitate, Retail


Un nou an școlar a început iar micuțul tău a început și el procesul de cunoaștere. Școala are un rol foarte important în dezvoltarea copilului, iar acest proces începe încă de la grădiniță.
Fie că este la grădiniță sau în primul anișor de școală de cele mai multe ori se întâmplă să întâlnim dificultăți în crearea unei imagini plăcute asupra școlii astfel încât cel mic nu își dorește să participe la activitățile de la grădiniță sau la școală. În acest caz trebuie să îi fii alături și să îl încurajezi la orice pas. Totuși, cum îl facem pe micuț să îndrăgească să meargă la grădiniță sau la școală?

Super Cute Kido

Super Cute Kido

 Ghiozdănelul v-a deveni cel mai drag partener al copilului tău! 

Super Cute Kido

În continuare vom prezenta câteva idei prin care vei putea să îi insufli copilului tău plăcerea de a merge la grădiniță sau la școală:

Arată-i că grădinița este un loc distractiv unde va putea învăța lucruri noi.

La grădiniță sunt fel de fel de activități potrivite pentru copii. Participă cu el la câteva  dintre acestea  pentru a prinde încrederea necesară de a le face pe cont propriu. Să nu uităm faptul că are colegi noi cu care poate să se împrietenească și să se joace, dacă este vorba despre un copil sociabil, acest lucru te va ajuta foarte mult. Încetul cu încetul va prinde curaj și își va dori să petreacă cât mai mult timp într-un astfel de mediu.

Cumpără-i un lucru semnificativ care să îl lege de școală sau grădiniță.

Foarte important este ca acel obiect să fie unul îndrăgit la maxim de cel mic. Ca de exemplu, poate fi un ghiozdănel pe care cel mic și l-a ales singur pentru că i-a plăcut foarte mult. Super Cute Kido are o colecție de ghiozdănele adorabile potrivite pentru copii de grădiniță și nu numai. Un ghiozdănel vesel este perfect pentru a face un copil fericit.  Prichindelul îl va iubi fără îndoială, iar de câte ori va trebui să intre în contact cu acesta va fi mai fericit și mai entuziasmat.
Acesta poate fi obiectul de legătură cu grădinița, obiect ce îl va face să participe cu drag la activitățile pe care le desfășoară acolo.

Descoperă care sunt pasiunile acestuia și fructifică-le

Observă ce îi place micuțului tău să facă cel mai mult: să cânte, să danseze, să picteze, etc. Fii sigur că doamna educatoare nu are timp să descopere pasiunile fiecărui copil în parte așa că asta întră pe lista lucrurilor de făcut în calitate de părinte. Dacă îi place să picteze sau să coloreze cumpără-i o trusă completă de desen sau poate o tablă magnetică pe care să își exerseze desenatul. Dacă îi place să cânte învață-l noi cântecele pentru copii. Indicat ar fi să faceți aceste activități împreună pentru a-I arăta micuțului că are parte de susținerea ta necondiționată.

 

Dacă vei urma acești 3 pași simpli, vei vedea o îmbunătățire vizibilă a comportamentului copilului tău față de grădiniță. Va începe să o perceapă ca pe un loc frumos în care se va distra și va învăța lucruri noi. În plus micuțul va aprecia faptul că îi ești alături la fiecare pas.