4 pași esențiali în obținerea unui ten masculin perfect sănătos!

BUCURESTI - 26 septembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri

Îngrijirea tenului era până nu de mult un subiect tabu pentru majoritatea bărbaților. Chiar dacă foarte mulți consideră că este ceva ce doar femeile ar trebui să facă, ei bine, este un concept total greșit.
Pielea feței bărbaților este diferită de cea a femeilor, și necesită o îngrijire specifică acestora.

Barber Store - Îngrijirea tenului

Barber Store - Îngrijirea tenului

 Un ten curat și sănătos îți va aduce buna dispoziție!  

Barber Store

În cele ce urmează vei afla care sunt regulile pe care trebuei să le respecți cu sfințenie pentru a menține un ten curat și sănătos:

1. Curățarea tenului

Pasul care stă la baza unui ten perfect atât al bărbaților cât și al femeilor este curățarea în profunzime al acestuia. Dacă te confrunți cu pori dilatați care rețin celulele moarte creînd astfel acele puncte negre inestetice, trebuie să faci de 2 ori pe săptămână un tratament facial de curățare (sau în funcție de tipul tenului mai multe sau mai puține repetări). Acesta implică exfolierea tenului cu un scrub care să curețe porii în profunzime, conform recomandărilor dermatologilor. De asemenea se pot folosi și măștile cu efect de peel off, care au rolul de a extrage impuritățile.

2. Hidratarea tenului

Un ten sănătos este un ten hidratat. Ține cont de faptul că fața ta este expusă zilnic la factori externi precum vântul, apa dură, praful, și alte elemente care dezhidratează tenul. Aspectul pielii uscate este inestetic și o poate transforma în timp într-o piele sensibilă care va fi mult mai dificil să ajungă la o formă mai bună. Se recomandă o cremă hidratantă atât dimineața cât și seara.

3.Menținere

Chiar dacă ești bărbat, poți să mergi la salon periodic pentru un tratament profesional de îngrijire al tenului. Poți chiar să creezi o rutină de îngrijire a tenului astfel încât să încluzi și o ședință la un salon profesional, pentru a te asigura că fața ta este într-o condiție excelentă. Saloanele profesionale de frizerie s-au adaptat cerințelor moderne și oferă inclusiv astfel de tratamente destinate bărbaților.

4.Buze hidratate

Buzele reprezintă cea mai sensibilă zonă a feței. Din cauza unor factori precum vântul, soare puternic etc., buzele suferă fără ca tu să îți dai seama. Este foarte important să le menții hidratrate și protejate impotriva razelor UV. Buzele sunt primul lucru care ne atrage atenția pe chipul unei persoane. Și totodată poți să îți faci o primă impresie despre aceasta doar privindu-I starea buzelor, implicit și a feței. Buzele uscate și exfoliate nu vor oferi o impresie prea bună persoanelor cu care interacționezi.

Pentru probleme mai grave ale tenului, precum acneea severă, trebuie neapărat să consulți un medic dermatolog și nu să tratezi singur prin diferite metode auzite de la diferite persoane. Este un lucru extrem de important să tratezi încă de la primele semne ale instalării unui astfel de tip de acnee pentru a nu rămâne cu semne sau cicatrici post acneice.

De asemenea, fața ta este cartea de vizită pentru persoanele cu care interacționezi. Asigură-te că este întotdeauna într-o stare perfectă.

Trebuie să îți cunoști tenul, factorii care îl afectează și care sunt produsele care sunt cele mai eficiente pentru acesta. Barberstore.ro îți pune la dispoziție produse pentru îngrijirea tenului, destinate inclusiv saloanelor profesionale de frizerie.