5 mituri alimentare care îți pot afecta starea de sănătate

BUCURESTI - 19 aprilie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Sanatate, Retail

Deși starea de sănătate primează pentru fiecare dintre noi, există anumite obiceiuri alimentare care ne pot dăuna considerabil. Cu toate că un stil de viață echilibrat implică după sine și respectarea anumitor reguli, se pot strecura în domeniul nutriției o serie de mituri nu tocmai favorabile.

Nutriție Bio

Nutriție Bio

 O stare de sănătate corespunzătoare se datorează, în principal, unei alimentații corecte. 

Nutriție Bio

          Află în rândurile următoare care sunt principalele mituri alimentare de care ar trebui să te ferești:

1.     Anumite zaharuri sunt mult mai rele decât celelalte

          De fapt, fie că optezi pentru miere, sirop de porumb sau sirop de agave, trebuie să știi că toate acestea se bucură de un conținut bogat de calorii.

          Cercetările științifice efectuate până în prezent au arătat faptul că zaharurile sunt absorbite în mod similar de către organism. Prin urmare, în loc să eviți un anumit tip de îndulcitor, recomandat ar fi să diminuezi consumul de zahăr în general.

2.     Cafeaua nu este sănătoasă!

          Chiar dacă acest mit este deosebit de răspândit, în realitate, consumul moderat de cafea contribuie la o stare de sănătate corespunzătoare.

          Studiile realizate demonstrează faptul că aceasta previne, dar și reduce riscul apariției diabetului de tip 2, a anumitor tipuri de cancer, precum și a bolii Parkinson. În cazul în care nu ești adeptul consumului de cafea clasică, poți opta pentru sortimentul de cafea bio.

3.     Consumul unui număr redus de grăsimi este indicat pentru sănătate!

          Atunci când vine vorba despre dezvoltarea, dar și funcționarea corectă a organismului, acesta necesită trei categorii de substanțe nutritive. Așadar, aportul echilibrat de proteine, de carbohidrați, dar și de grăsimi este indicat pentru sănătate.

          Grăsimile sănătoase (precum sunt cele pe care le găsim în pește, în semințe, avocado sau în lactatele degresate) contribuie la creșterea nivelului de energie al corpului. Totuși, ideal este să evităm grăsimile saturate, regăsite în cadrul alimentelor procesate.

4.     Consumul sporit de apă contribuie la pierderea kilogramelor nedorite!

          În mod definitoriu, apa este esențială pentru organism. Aceasta ajută corpul să se hidrateze, motiv pentru medicii specialiști recomandă cel puțin doi litri de apă pe zi.

          Cu toate acestea, procesul de slăbire sau de pierdere în greutate nu se datorează în principal consumului de apă, mai ales dacă nu ne schimbăm stilul de viață și nu optăm pentru combinarea unei alimentații corecte cu exercițiile fizice regulate.

5.     Consumul de alimente pe timpul nopții conduce la acumularea kilogramelor în plus!

          Deși pare greu de crezut pentru anumite persoane, nu există dovezi clare cu privire la acest aspect. În schimb, este indicat ca ultima masă să fie cu cel puțin patru ore înainte de culcare, tocmai pentru ca organismul să poată digera alimentele corespunzător.

          De asemenea, limitarea aportului de calorii este deosebit de relevantă în procesul de pierdere în greutate. Majoritatea celor care mănâncă pe timpul nopții au tendința de a opta pentru alimente bogate în calorii.

 

          Este binecunoscut faptul că un stil de viață sănătos se referă, înainte de orice, la o alimentație corectă. Așadar, dacă ești interesat de hrană sănătoasă (fie că este vorba despre dulciuri sănătoase, cafea bio, ciocolată bio sau alte produse naturiste) poți opta pentru gama bogată de alimente disponibile pe www.nutritiebio.ro. Acum, ai posibilitatea de a mânca sănătos, achiziționând produse bio la prețuri accesibile pentru orice buzunar!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecom-digital/5-mituri-alimentare-care-iti-pot-afecta-starea-de-sanatate