Adu-i pe cei dragi acasă cu eRepatriere.ro!

BUCURESTI - 15 octombrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Toți cei care au trecut prin situații similare știu cât de neputincioși ne putem simți atunci când un membru din familie decedează peste hotare și nu reușim cu propriile noastre puteri să facem nimic pentru a-i aduce trupul neînsuflețit acasă.

Eden Barabant

Eden Barabant

 Înarmați cu doza necesară de empatie și seriozitate, stabilim alături de familiile îndoliate procedurile necesare și riguroase de repatriere a decedaților. 

Eden Barabant

De aceea, în cazul în care o astfel de veste dureroasă ne ia prin suprindere, este important să apelăm la ajutorul potrivit. Spre exemplu, echipa Eden Barabant (ai cărei reprezentanți pot fi contactați pe site-ul eRepatriere .ro) preia cu responsabilitate și seriozitate deplină sarcina de a transporta internațional corpurile lipsite de suflare ale defuncților din Europa, scutind familiile îndurerate de dificultățile presupuse de acest proces. 

Care sunt condițiile transportului funerar internațional? 

În primul rând, este necesar să se întocmească și să se obțină documentele legale pentru repatriere. Astfel, odată ce decesul a fost constatat, sunt obligatorii următoarele acte: Certificatul Constatator al Decesului, Certificatul de Îmbălsămare (în situația în care statul european în care a survenit decesul permite această procedură), Certificatul de Deces Internațional sau, după caz, Certificatul de Deces Românesc, Pașaportul Mortuar, Autorizația pentru Transportul Internațional al persoanei decedate și documentele privitoare la starea sa civilă. 

Totodată, pentru ca firma specializată în repatrierea decedaților să poată prelua sarcina obținerii și întocmirii documentelor mai sus menționate, trebuie încheiat anterior un contract de prestări servicii între reprezentanții săi legali și familia defunctului. 

Bineînțeles, printre condițiile de desfășurare a repatrierii decedaților din Europa se numără și legalitatea firmei de repatriere, sens în care aceasta trebuie să dispună de o autorizație emisă de către organele competente, dar și de autospeciale omologate în conformitate cu legislația aflată în vigoare. 

Un alt aspect esențial legat de transportul funerar internațional este sicriul în care corpul neînsuflețit urmează să fie adus acasă. Mai precis, sicriul trebuie să îndeplinească cerințele de calitate solicitate de fiecare stat al Uniunii Europene (așa cum este componența acestuia, care trebuie să prezinte lemn și zinc). 

Firma de care am amintit anterior, Eden Barabant, deține experiență în acest domeniu, motiv pentru care, indiferent de dificultățile pe care le întâmpină, reușește să aline pe cât de mult posibil durerea rudelor îndoliate, aducând trupul defunctului în locația indicată nu doar în cel mai scurt timp, ci și în condiții de maximă siguranță.  

De altfel, reprezentanții acestei companii își asumă și responsabilitatea de întocmire a documentelor obligatorii repatrierii și furnizează modele de sicrie speciale, așa cum se specifică și în contractul de colaborare încheiat cu membrii familiei decedatului. 

Din prisma costurilor, tariful serviciului de transport funerar internațional prestat de către Eden Barabant este întotdeauna stabilit cu empatie și pe baza unei negocieri în prealabil cu rudele îndurerate, astfel încât acestea să se poată încadra în bugetul de care dispun. 

Nimeni nu își dorește să treacă vreodată printr-o situație de acest gen, însă știm cu toții că decesul unei persoane dragi nu depinde de noi. Așadar, cu cât suntem mai bine informați și cu cât alegem o firmă experimentată, cu personal calificat, cu atât știm că am făcut alegerea optimă, în condițiile date.