Află care sunt documentele necesare repatrierii defuncților din Europa

BUCURESTI - 5 martie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri

Niciodată nu suntem pregătiți suficient pentru trecerea în neființă a unei persoane apropiate. Cu toate acestea, ritualul de înmormântare este îndeplinit mai ușor de către familie atunci când defunctul decedează în țară, unde știm care sunt toate regulile, tradițiile și, de asemenea, unde avem acces facil la informație.

simbol

simbol

 Un astfel de eveniment nefericit are nevoie de organizare, dăruire și seriozitate.  

eRepatriere

Ce e de făcut, totuși, dacă decesul are loc în străinătate și suntem puși în situația de a aduce, mai întâi, trupul neînsuflețit acasă? 

Întrucât acest eveniment nefericit implică nu doar durere sufletească, ci și numeroase cheltuieli, cel mai indicat este să colaborăm cu o firmă specializată în repatrierea decedaților din Europa, care ne poate scuti de această sarcină. Spre exemplu, profesioniștii de la  erepatriere .ro dau mereu dovadă de înțelegere față de situația familiilor îndurerate, empatizând cu rudele defunctului.  

Așadar, pe lângă transportarea trupului defunctului spre România în condiții de maximă siguranță și eficiență, aceștia preiau și toate îndatoririle legate de obținerea documentelor necesare repatrierii din Europa. 

Documentele obligatorii pentru repatrierea din țările europene sunt: 

Primul pas care se îndeplinește într-o astfel de tragedie este constatarea decesului. În urma sa, se eliberează de către spital atât Certificatul Constator al Decesului, cât și Certificatul de Îmbălsămare. Cu toate acestea, procedura de îmbălsămare nu se realizează în toate statele europene, așa cum este cazul Italiei, în care se optează pentru seringa de conservare. 

Un alt document obligatoriu, necesar repatrierii din Europa, este Certificatul de Deces Internațional, care este eliberat de către Autoritățile competente din fiecare stat în parte. Totodată, acest act poate fi înlocuit de către Certificatul de Deces românesc, care se întocmește după ce decesul a fost constatat fie la Ambasada, fie la Consulatul României din statul în care a survenit decesul. 

Repatrierea decedaților din Europa implică atât prezența pașaportului mortuar, cât și Autorizația pentru transportul internațional al defunctului, ce urmează să fie însoțite de către documentele care atestă starea civilă a persoanei ce a decedat. 

De altfel, atunci când se solicită serviciul de repatriere, este nevoie să se elibereze și Certificatul de non-contagiune. Prin intermediul său, se certifică faptul că persoana decedată nu a suferit de niciun fel de boli contagioase.  

După cum am afirmat și mai sus, pierderea unei persoane iubite este un moment deosebit de greu pentru cei apropiați. Din acest motiv, colaborarea cu firmă specializată în repatrierea decedaților din Europa va scuti rudele de o parte dintre griji, luând cele mai bune decizii în astfel de situații delicate. 

În ceea ce privește costurile pe care familia trebuie să le suporte spre demarerea acestei proceduri necesare, cei de la erepatriere.ro iau în calcul atât numărul de kilometri ce urmează a fi parcurși, cât și tarifele privind eliberarea documentelor pentru repatriere, asigurând prețuri în care rudele îndoliate să se poată întotdeauna încadra. 

Totodată, reprezentanții de la erepatriere.ro estimează un interval de aproximativ 72 de ore pentru preluarea trupului neînsuflețit, dar și pentru transportul său, astfel încât familiile să se poată ocupa cât mai repede de ritualul de înrmomântare, conform obiceiurilor din fiecare loc în parte. 

Prin urmare, dacă acest gen de probleme s-au năpustit asupra familiei tale, nu ezita să-i contactezi pe cei de la erepatriere.ro pentru a beneficia de sprijinul necesar în momentele grele cu care te confrunți! 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecom-digital/afla-care-sunt-documentele-necesare-repatrierii-defunctilor-din-europa