Află cum se poartă corect piesa vestimentară preferată a bărbaților! La Dovani.ro găsești modele de veste pe placul tău.

BUCURESTI - 26 septembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Media / Publicitate, Retail

O piesă vestimentară atât de versatilă precum vesta poate fi purtată de un bărbat cu atitudine la orice eveniment, în orice perioadă a zilei. De la o petrecere elegantă până la o întâlnire de afaceri sau chiar la o ieșire cu prietenii, vesta poate fi elementul de rezistență din ținuta ta.

Dovani-Veste

Dovani-Veste

 O vestă te va scoate, cu siguranță, din anonimat! 

Dovani

Dacă până acum nu ai abordat acest tip de outfit îți recomandăm să începi cu o vestă simplă în culori închise care să nu atragă atenția într-un mod ciudat. După ce înveți să porți aceste piese vestimentare, poți îndrăzni la culori și modele mai stridente. Totul ține de atitudinea pe care o ai.

Fiecare model sau tip de vestă se potrivește la câte un anumit eveniment.Fără îndoială, nu poți să porți o vestă de ceremonie la o întâlnire de afaceri pentru că vei face o impresie greșită. Și nu vrei ca la întâlnirile importante să pari prost îmbrăcat.

Dacă te-ai hotărât că vrei să abordezi acest stil care include vestele, îți prezentăm câteva variante pe care ai putea să le iei în considerare.

Outfiturile smart-casual

În astfel de ținute, vestele se potrivesc la perfecție. Poți purta diferite modele cu diferite țesături, în combinație cu sacou sau chiar fără. Poți alege diferite culori pentru că sunt ușor de asortat, atât la o pereche de jeansi cât și la pantaloni casual, cu o pereche de pantofi sport sau office.

Ținutele formale

În general ținutele formale trebuie să respecte cu strictețe dress code-ul evenimentului la care participi, în acest caz va trebui să arăți impecabil iar vesta clasică nu trebuie să lipsească.

În cazul ținutelor office, de birou, poți să fii mai creativ. Costumele în 3 piese sunt salvarea ta atunci când rămâi fără inspirație. Dacă totuși vrei să ieși din zona de confort poți să înlocuiești vesta costumului cu o alta cu diferite nuanțe sau culori, modele subtile și țesături diverse.

Forme ale vestelor

Modele de veste sunt o multitudine. Poți alege după bunul plac dar totuși să ții cont și de dress code-ul impus. O vestă casual, de obicei colorată, care să fie asortată cu un sacou uni va arăta extrem de bine dacă are bizet V puțin mai înalt pentru a nu fi acoperită foarte mult de către sacou. Vestele cu bizet U se folosesc îndeosebi la ținutele formale, purtată cu un papion și foarte bine realizată, potrivită dimensiunilor corpului tău.

1 sau 2 rânduri de nasturi?

De obicei asta ține de felul în care te simți tu cel mai confortabil nefiind o regulă propusă pentru câte rânduri de nasturi trebuie să aibă vesta pe care o porți. Cu toate acestea vesta te poate ajuta să îț conturezi talia într-un mod cât mai frumos. Pentru bărbații care practică sportul și au o fizionomie asivă, o vestă care se închide într-un singur nasture, va evidenția foarte frumos talia. În cazul bărbaților slabi, cu un corp atletic, este recomandată vesta care se închide în 2 nasturi, oferind mai mult volum făcându-l să pară mai bine proporționat.

Cum îți dai sema că o vestă este croită bine?

Dacă tot te-ai decis să incluzi în garderoba ta vestele, cel mai bine ar fi să știi și cum să alegi una. În primul rând aceasta trebuie să fie croită pe corp, sa nu fie cambrată dar nu mulată. Lungimea vestei este potrivită atunci când aceasta acoperă cureaua dar dacă ridici mainile, va trebui să se ridice și vesta astfel încât să se vadă foarte puțin cămașa, altfel este prea lungă. Dacă porți vesta în combinație cu sacoul, acesta nu trebuie să o acopere complet deci trebuie să fii atent la bizetul acesteia.

La Dovani.ro găsești modele de veste potrivite stilului și nevoilor tale indiferent de sezon sau preferințe.