Aspectele de care trebuie să ții cont atunci când compui o ținută business

BUCURESTI - 20 noiembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Monden / Lifestyle, Retail

Domeniul de activitate reprezintă punctul de reper al existenței noastre, deoarece acest aspect ne umple 80% din timp. Acesta este unul din motivele pentru care este extrem de important să acorzi maximul de atenție vestimentației atunci când te pregătești să îți compui diversele ținute. De ce contează atât de mult?

Imbrăcăminte bărbați

Imbrăcăminte bărbați

 Articolele vestimentare nu doar te îmbracă, ci contribuie la crearea unei imagini favorabile a propriei persoane. 

Dovani

Relevanța acestui capitol are în vedere impresia pe care dorim să o aducem celor din jur, însă, să ținem cont de faptul că nu discutăm despre impresia la nivel egoist, ci impresia bună și demnă de calitățile proprii.  

Noi suntem cei care realizează hainele și tot noi suntem cei care prind viață atunci când le îmbracă. O haină potrivită va fi mereu capabilă să ne prezinte la adevărata noastră valoare. Chiar dacă de multe ori nu oferim atenție atât cât ar trebui articolelor pe care le deținem, atunci când vine vorba de ținutele de business trebuie să ținem seama de mai multe aspecte.  

Când compunem ținutele pentru locul de muncă suntem conștienți de faptul că vom dori să fim apreciați la adevărata noastră valoare, pentru adevăratul nostru potențial. Nu hainele sunt cele care ne dovedesc potențialul, ci modul cum le combinăm în fiecare zi și atenția pe care o acordăm micilor detalii. Modul cum ne raportăm la aspectul propriu denotă mereu grija cu care ne raportăm la propria persoană.  

Ce este bine să știi când ești la început de drum? 

Focusează-ți atenția pe ceea ce te reprezintă, valorile tale interioare și stilul personal. Odată ce ai observat acest lucru încearcă să scoți la suprafață tot ceea ce ai mai bun. Deținem capacitatea de a ne dezvolta constant, ei bine, chiar dacă ești la început de drum și construirea ținutelor nu este mereu pe măsura așteptărilor, ai posibilitatea să faci totul mai bine decât ai făcut ieri.  

Ca de exemplu, poți intra pe diverse bloguri de fashion care te vor putea educa cum, când și unde să porți diversele articole vestimentare. Pe Dovani.ro găsești articole de care te poți folosi în situații când nu ai nici cea mai mică idee despre cum ar trebui să combini unele articole vestimentare.  

Un alt aspect care predomină în crearea unor ținute reușite de business sunt pantofii. Sunt cei care captează privirea, pun în balans întreaga ținută și nu este de mirare de ce se spune că pantofii sunt cei care dovedesc ce fel de persoană ești.  

Alegerea unei perechi potrivite de pantofi constituie punctul de la care pleacă catalogarea celor din jur. Dacă nu ești împătimitul cumpărăturilor, asigură-te că deții în garderobă cel puțin două perechi de pantofi din piele naturală în nuanțe de maro sau negru, și axează-te pe modelele clasice, cu ele nu vei putea da greș niciodată.  

Alegerea unui costum potrivit  

Ideal pentru ținutele business sunt costumele simple în nuanțe închise. Simplitatea este mereu cea care oferă un efect devastator, mai ales dacă mărimea articolelor este corespunzătoare. Unii bărbați au tendința de a-și procura costumele cu câteva mărimi mai mari, însă acest lucru nu va reprezenta niciodată un avantaj. Fie că preferința se axează pe bleumarin sau nuanțe fine de gri închis, balansul cromatic va fi transformat în întregime de o cămașă albă sau albastră.  

Accesorii pentru ținute impecabile 

Atașarea micilor detalii ținutelor nu poate îndeplini decât o notă de rafinament, numai că atenția trebuie să fie distribuită corespunzător. Vei putea rupe privirile persoanelor din jur și cu siguranță atașarea corectă a accesoriilor vor aduce argumente apreciative la adresa ta. Axează-te pe cele care îți pun diversele trăsături în evidență, ca de exemplu atașarea unei cravate în nuanțe discrete. 

Pentru a economisi bani asigură-te că achiziționezi doar acele accesorii care sunt cu adevărat folositoare pentru ținutele tale. Știm cu toții cum este să distribui o anumită sumă de bani pentru unele elemente care nu vor fi folosite, decât maxim o dată sau de două ori.  

Respectă-te prin ceea ce porți 

Articolele vestimentare te reprezintă. Ceea ce porți este cartea ta de vizită. Pe  dovani .ro vei descoperi colecții splendide de articole vestimentare cu ajutorul cărora vei economisi resurse și timp. Dovani este brandul care îți pune la dispoziție o gamă largă de elemente vestimentare versatile și ușor de asortat chiar și celor mai pretențioase întâlniri de afaceri.