Calitatea unui sortiment de pizza se recunoaște din câteva indicii. Care sunt acestea?

Falticeni - 27 mai 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Cine nu iubește pizza ? Fie că vorbim de o pizza cu salami sau o pizza vegetariană ori fără gluten, există o pizza pentru fiecare. Acum majoritatea restaurantelor oferă pizza în meniul lor, deci ar trebui să avem câteva criterii pentru a deosebi o pizza bună de una mediocră.

În continuare vom prezenta factorii ce determină gustul și aspectul unei pizza delicioase:

1.    Crusta

O felie bună de pizza începe cu un aluat bun. Când comanzi pizza, asigură-te că verifici fundul și crusta. Fundul ar trebui să fie bine făcut pentru a oferi o mușcătură clară, iar coaja ar trebui să fie prăjită la exterior, dar pufoasă și ușoară la interior. Acesta este un semn că aluatul a fost pregătit corect și a avut suficient timp pentru a crește și a se odihni. 

Popeye Pizza acordă o atenție sporită pregătirii aluatului iar cuptoarele folosite sunt dedicate pregătirii de pizza, astfel încât topping-urile să fie gătite complet, fără a arde crusta. Când examinezi pizza este indicat să verifici dacă felia este flexibilă, pufoasă și coaptă uniform dar nu rigidă și crocantă.

2.    Sosul

Orice restaurant dedicat preparării de pizza va pregăti propriul sos de tomate proaspăt, la începutul fiecărei zile. Sosul de tomate trebuie să fie roșu aprins deoarece înseamnă că e proaspăt. Dacă sosul de tomate se închide la culoare înseamnă că sosul a fost gătit în prealabil.

3.    Ingredientele proaspete

Pizza va avea întotdeauna un gust mai bun dacă este gătită cu ingrediente proaspete. Poți afla cât de proaspete sunt ingredinetele în funcție de culoarea vibrantă pe care o au și cum rezistă după ce au fost gătite. Restaurantul Pizza Popeye folosește doar ingrediente proaspete pentru a oferi clienților săi cea mai bună pizza.

4.    Topping-uri

O pizza bună începe cu sosul proaspăt de roșii, mozzarella din belșug și un aluat pregătit corespunzător. Totuși, asta nu este tot, topping-urile sunt cruciale pentru o pizza delicioasă. Meniul ar trebui să conțină opțiuni de topping-uri precum pepperoni, cârnați, ardei și măsline. La Pizza Popeye clienții beneficiază de 25 de varietăți de pizza ce mulțumesc atât carnivorii cât și vegetarienii sau pe cei care doresc să țină post.

Topping-urile sunt responsabile pentru aroma distinctă a pizzelor. Deci un restaurant cu o varietate de selecții în materie de pizza trebuie să asigure calitatea și prospețimea tuturor ingredientelor folosite. Toppingurile din carne nu trebuie să aibă un gust artificial sau închis ca și cum au fost ținute mult în frigider iar legumele ar trebui să își păstreze prospețimea chiar și când au fost scoase din cuptor.

5.    Echilibru între ingrediente

Pentru a obține o pizza bună este nevoie de echilibru între ingredientele folosite. Înainte să începi să mănânci din pizza ar trebui să examinezi aspectul brânzei folosite, mozzarella trebuie să fie topită cu unele nuanțe aurii pe alocuri. Tuturor ne place brânza, însă o pizza cu prea multă brânză va fi copleșitoare și nu îți va permite să te bucuri de restul topping-urilor. Mozzarela trebuie să se îmbine armonios cu sosul de tomate pentru a-ți oferi gustul autentic de pizza.

Acestea sunt sfaturile noastre pentru a recunoaște o pizza autentică. Dacă dorești să te convingi de informațiile dobândite, te invităm să mănânci o pizza la Pizza Popeye, la restaurant sau la domiciliu, comandând online de pe pizzapopeye.ro.