Care sunt etapele de repatriere a decedaților din Europa?

BUCURESTI - 15 mai 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Indiferent de motivul pentru care cei dragi au ales să plece în afara țării, de vârsta acestora sau de starea lor de sănătate, decesul unui membru al familiei este o veste deosebit de tristă pentru rudele sale.

 Clipele devastatoare au nevoie de sprijin moral dar și competent, care să efectueze repatrierea corect, sigur și rapid.  

eRepatriere

De altfel, responsabilitățile ce le revin familiilor îndurerate sunt mult mai ample și mai dificile atunci când decesul survine în străinătate.  

Care este procedura pe care rudele îndoliate trebuie să o respecte și ce etape trebuie parcurse într-o astfel de situație tragică sunt principalele întrebări pe care și le adresează toți cei care trec prin asemenea momente grele.  

Tot ce trebuie să știi despre repatrierea decedaților din Europa 

Chiar dacă durerea este mare, în aceste clipe, cel mai important este să te aduni și să îți stăpânești emoțiile pe cât de mult posibil. Așadar, primul pas pe care trebuie să îl parcurgi implică să contactezi o firmă specializată în repatrierea decedaților din Europa, întrucât acest proces nu poate fi finalizat în orice condiții sau de către oricine.  

În cazul în care te-ai orientat asupra unei echipe care dispune de experiență în domeniu, atunci vei avea siguranța că trupul neînsuflețit al persoanei iubite va ajunge în condiții de maximă siguranță acasă, dar și într-un interval scurt de timp.  

Odată ce ați stabilit clauzele contractuale, principala reponsabilitate a firmei de repatriere a decedaților este de a pregăti toată documentația aferentă transportului internațional. Astfel, după constatarea decesului, vor fi necesare: Certificatul Constatator al Decesului, Certificatul de Îmbălsămare (în cazul țărilor care permit această procedură), Certificatul de Deces Internațional (sau, după caz, Certificatul de Deces Românesc), Pașaportul Mortuar, Autorizația pentru transportul internațional al defunctului, respectiv actele sale de stare civilă. 

Bineînțeles, repatrierea decedaților din Europa poate fi efectuată doar sub anumite criterii, de aceea este indicat să apelezi la o firmă care prestează servicii profesionale și responsabile. Atât sicriul, cât și mijlocul de transport trebuie să se supună unor norme legislative, care reglementează repatrierea decedaților pe cale terestră. Spre exemplu, echipa celor de la www. erepatriere .ro este dotată cu autospeciale omologate în baza legislației în vigoare (mașini funerare). Totodată, aceasta furnizează și sicrie speciale, în conformitate cu prevederile naționale și internaționale. 

În situația în care defunctul a fost victima unui accident peste hotare, o instituție medicală locală va prelua trupul lipsit de suflare și va efectua procedurile necesare pentru eliberarea certificatului de deces. Ulterior, până la sosirea echipei de repatriere a decedaților, o firmă privată de pompe funebre va fi responsabilă de menținerea sa într-o cameră frigorifică specială. 

De obicei, costurile de repatriere a decedaților pot atinge sume semnificative, însă fiecare firmă în parte își stabilește propriile tarife. Echipa celor de la erepatriere.ro se dovedește mereu empatică față de durerea familiilor îndoliate, practicând tarife corecte, în așa fel încât să îi poată ajuta pe toți cei care se confruntă cu astfel de probleme neprevăzute. 

Un membru al familiei sau o persoană apropiată tocmai a decedat peste hotare? Atunci intră pe erepatriere.ro și ia legătura cu reprezentanții acestei firme, specializată în repatrierea decedaților din Europa, spre a soluționa cât mai repede întregul proces. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecom-digital/care-sunt-etapele-de-repatriere-a-decedatilor-din-europa