Cât de dificilă este repatrierea decedaților din Germania?

BUCURESTI - 16 aprilie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri

Fiind o țară cu numeroase oportunități profesionale, Germania a devenit un adevărat tărâm al speranțelor pentru români, spre a-și creiona viitorul cu mult mai multe resurse financiare decât în țara noastră.

simbol moarte

simbol moarte

 Decesul unei persoane dragi peste hotare aduce un val de nefericire, însă noi suntem o echipă dotată cu empatie și responsabilitate, focusate către repatrierea defunctului în cel mai sigur mod. 

eRepatriere

Cu toate acestea, decesul este un pas peste care niciunul dintre noi nu poate sări și care, în numeroase situații, apare atunci când nu ne așteptăm.  

Cum trebuie să procedeze familia unei persoane care a decedat peste hotare, îndeosebi dacă ne raportăm la o țară destul de strictă, precum este Germania? Cum reușesc rudele să mai vadă pentru ultima oară chipul celui drag care, în speranța de a avea o viață mai bună, a plecat dintre noi fără ocazia de a-și lua rămas bun de la meleagurile pe care a crescut? 

În astfel de situații, ajutorul poate veni doar din partea unei firme specializată în repatrierea decedaților din Germania, precum este echipa  erepatriere .ro. 

Cum se desfășoară procesul de repatriere al decedaților din Germania? 

O primă etapă ce trebuie parcursă pentru aducerea trupului neînsuflețit acasă este solicitarea, întocmirea și obținerea tuturor documentelor obligatorii pentru transportarea pe cale terestră a persoanei ce a decedat. Echipa erepatriere.ro dispune de peste 11 ani experiență în domeniu, motiv pentru care preia cu profesionalism sarcina legată de documentație.  

Astfel, odată ce a fost constatat decesul, sunt necesare următoarele documente: Certificatul Constatator al Decesului, Certificatul de Îmbălsămare, Certificatul de Deces Internațional (sau, după caz, Certificatul de Deces Românesc), Pașaportul Mortuar, respectiv Autorizația pentru transportul internațional al defunctului. Totuși, în Germania, spre a demara fără alte impedimente procesul de repatriere, aceste acte trebuie prezentate atât în formă originală, cât și traduse. 

De altfel, normele naționale și internaționale permit repatrierea decedaților din Germania (precum și din alte țări europene) doar atunci când corpul lipsit de suflare este transportat într-un sicriu special creat și, bineînțeles, procedeul se realizează prin intermediul unor autospeciale omologate în baza legislației aflată în vigoare. Pentru a scuti rudele îndoliate de o grijă în plus, reprezentanții erepatriere.ro respectă cu strictețe toate regulile impuse de către autorități, firma fiind dotată cu echipamentele necesare, incluzând aici și sicrie în diferite modele și dimensiuni. 

Din prisma costurilor, echipa erepatriere.ro stabilește tarifele într-un mod transparent, în funcție de numărul kilometrilor ce vor fi parcurși, dar și de costurile implicate în obținerea documentelor pentru demararea procesului de repatriere din Germania, dovedindu-și constant empatia, dar și principiile morale. 

Întrucât decesul ființei dragi este deja o experiență extrem de dureroasă pentru membrii familiei, dar și pentru apropiați, aducerea trupului său neînsuflețit acasă este o necesitate. Astfel, dacă te confrunți cu o asemenea situație, cu siguranță nu îți dorești decât să îi vezi chipul mai repede, spre a te ocupa de ritualul de înmormântare. 

Prin urmarecolaborarea cu o echipă specializată în repatrierea decedaților din Germania este, fără doar și poate, imperioasă. Totuși, te sfătuim să te asiguri că firma aleasă dispune de experiență, de profesionalism și este pe deplin informată, pecum sunt cei de la erepatriere.roÎn acest mod, transportul trupului neînsuflețit nu va presupune dificultăți ci, dimpotrivă, se va efectua într-un timp scurt și în cele mai sigure condiții.