Cauți un fotograf cu o viziune extinsă? Alege-l pe cel care te va proiecta în amintirea trecutului printr-o singură fotografie

BUCURESTI - 18 octombrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Cu toții am cunoscut puterea inimaginabilă a amintirilor redate prin fotografii. În vremea când părinții noștri își trăiau momentele în cele mai diverse moduri, diferite față de ceea ce noi trăim acum, momentele importante se imortalizau doar la ocazii speciale și foarte rar. Dar cu toate acestea, nimic nu era trecut cu vederea, iar adevăratele valori își făceau loc în sufletele oamenilor.

detalii nunta

detalii nunta

 Fotografiile sunt cele care readuc în suflete, emoțiile celor mai importante evenimente din trecut.  

Bogdan Dumitrel

Fotografia, trecutul și prezentul

Cu toate că tehnologia nu le punea la dispoziție prea multe, amintirile prindeau alte valori, cuprindeau alte forme de manifestare. Simplitatea era aspectul esențial pe care se punea preț. Cu toții am avut momente când am stat lângă părinții și bunicii noștri, uitându-ne împreună la fotografiile vechi alb-negru. Ne miram de finețea fiecărei fotografii, de delicatețea cu care cei trecuți prin furtunile vieții atingeau, la propriu, amintirile. Trecând încet peste fiecare fotografie , amintirile parcă renășteau în suflet.

Aceasta este dovada pură a prețiozității amintirilor imprimate pe hârtie. Dacă facem o analiză profundă a acestui aspect, vom scoate la suprafață emoții care nu au putut niciodată să fie readuse în prezent sub o altă formă.

Suntem foarte norocoși pentru faptul că minți geniale au adus lumii acesteia posibilitatea de a pune pe un film, memorii care își pot păstra autenticitatea în timp. Vorbele vor fi mereu cele care se vor pierde în negura timpului, însă, fotografiile vor fi mereu cele care vor ”vorbi” de la sine. Fotografiile au fost și vor fi cele care vor pune în fața privitorului un univers de semnificații, care vor putea fi tratate din interior spre exterior.

Comparând trecutul cu prezentul

Dacă facem o comparație între momentele pe care le puteai imortaliza în trecut și cele pe care le poți imortaliza în prezent, vom deduce că beneficiem de toate facilitățile pentru a valorifica momentele unice pe care le trăim. Ne întâlnim cu diversele momente cu care nu ne vom mai întâlni, și cu toate acestea, uneori nu punem preț pe ceea ce am putea crea prin doar o apăsare de buton.

Comparația se focalizează pe ideea de a aprecia. Apreciere a posibilităților de imprimare a amintirilor, apreciere a prezentului, a oamenilor cărora le stăm în prezență și a celor care ne apar în viață. Noi suntem cei care oferă fiecărei secunde șansa de a deveni unică.

Trecutul poate deveni prezent

Din momentul nașterii și până la sfârșitul vieții, oamenii trăiesc în prezent, realizând prezența sa abia în momentul când a devenit trecut. Noi, oamenii dăm valoare momentului prezent, gândinu-ne la viitor. Viitorul pare să fie pentru noi locul unde ne vom petrece tot restul vieții, însă, viitorul va deveni trecut fără ca noi să ne fi gândit la acest aspect. Din acest motiv, trebuie să punem o mai mare valoare pe timpul prezent, pe posibilitățile de stocare a prezentului.

Evenimentele importante din viață trebuie lăsate mereu pe mâna profesioniștilor care au fost înzestrați cu telentul de a vedea un moment din mai multe perspective. Momente cu care nu te vei mai întâlni, cele care vor descrie mai mult decât perfect clipa în care o secundă a transformat decursul unei vieți întregi.

Bogdan Dumitrel este fotograful înzestrat cu un talent aparte, ce îl proiectează în fiecare poveste. Talentul și pasiunea pentru fotografie îi dau cale liberă spre o viziune largă și aprofundată. Este cel care pune mai presus de orice unicitatea fiecărui eveniment. Dacă vei intra pe site-ul bogdandumitrel.ro vei descoperi poveștile unor cupluri ”scrise” în cele mai frumoase și unice cadre. Evenimentul tău are nevoie de un fotograf care să trateze povestea ta ca pe propria-i istorie.