Ce calități recomandă colecția de pantofi Dovani?

BUCURESTI - 20 mai 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Odată cu sosirea sezonului cu temperaturi ridicate, vine și schimbarea garderobei noastre. Ghetele și bocancii intră din nou în dulap și fac loc unor opțiuni mult mai ușoare și confortabile pentru căldura verii. În continuare vom discuta despre variante de pantofi adorate de bărbații care pun accent pe propria imagine.

Dovani.ro

Dovani.ro

Cert este că o încălțăminte bună poate completa orice ținută. Pentru a avea succes în alegerea perechii de pantofi potrivite în orice context, este necesar să ținem cont de evenimentul la care vom participa și momentul din zi în care are loc.

Tipurile de pantofi masculini ce se vor purta în această vară

Pantofii de tip Oxford

Pantofii de tip Oxford intră în categoria pantofilor eleganți sau clasici. Specificul acestor pantofi constă în perforațiile din bombeul pantofilor și ochiurile apropiate ale șireturilor. Acești pantofi sunt versatili în ceea ce privește combinațiile de stil,  pot fi purtați cu un costum sau cu ținute smart casual, când mergi la birou sau chiar la evenimente formale.

Pantofii Oxford sunt purtați de obicei cu pantaloni de costum sau pantaloni chino. Cele mai populare culori pentru acești pantofi sunt negru și maro, ambele fiind extrem de versatile și potrivindu-se la majoritatea nuanțelor de costum.

Pantofii de tip Derby

Pantofii de tip Derby sunt adesea confundați cu pantofii de tip Oxford. Diferența dintre cele două tipuri de pantofi constă în distanța mai mare dintre găurile pentru șireturi, precum și coaserea materialului suplimentar pentru a asigura prinderea acestora.

Pantofii de tip derby sunt potriviți pentru picioarele late, deoarece sunt mult mai comozi și ușor de încălțat, fiind folosiți în trecut și pentru activitățile sportive. Astfel pantofii Derby pot fi purtați cu încredere și în contexte mai puțin formale precum: ieșitul în oraș, întâlnitul cu pritenii, mersul la cumpărături, etc. Pantofii aceștia pot fi purtați cu o pereche de blugi sau pantaloni chinos pentru un look potrivit și pentru mediul business.

Pantofii de tip Loafers

Pantofii de tip Loafers cunoscuți și sub numele de mocasini nu pot lipsi din garderoba masculină de vară. Acești pantofi se disting prin construcția lipsită de șireturi, ce îi face confortabili și ușor de încălțat. De obicei, acești pantofi sunt confecționați din piele întoarsă sau piele normală cu inserții elastice pe laterală pentru a facilita încălțarea.

În general, pantofii de tip Loafers sunt considerați un tip de încălțăminte informală, ce poate fi purtat primăvara și vara în timpul liber sau pentru activitățile de relaxare.

Pantofii Sport sau Sneakers

Pantofii sport întră în stilul casual și sunt preferați de majoritatea bărbaților datorită formelor, modelelor și culorilor variate pe care le pot lua. De obicei pantofii sneakers sunt confecționați din pânză, material sintetic sau piele; cu o talpă din cauciuc sau spumă și șireturi în mod obligatoriu.

Pantofii sport au avantajul de a fi ușor de asortat și confortabili, din acest motiv, cea mai frecventă combinație vestimentară la bărbați este cea de sneakers, blugi și un tricou.

În ciuda caracterului lor informal, acum este permisă purtarea pantofilor sport și la ținutele office, pentru un plus de confort.

Acestea sunt tipurile de pantofi ce se vor găsi în această vară în ținutele masculine. Dacă te-am inspirat să aduci diversitate în garderoba ta și să-ți exprimi stilul personal mai bine prin intermediul încălțămintei tale, te invităm să explorezi magazinul online dovani.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecom-digital/ce-calitati-recomanda-colectia-de-pantofi-dovani