Ce detalii sunt stringente în repatrierea decedaților din Europa?

BUCURESTI - 24 septembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

O etapă a vieții pe care nimeni nu își dorește să o experimenteze este, fără îndoială, moartea unei persoane apropiate. Totuși, atunci când decesul are loc în România, ritualul de înmormântare poate fi parcurs mai facil decât în situația în care se întâmplă peste hotare.

Eden Barabant

Eden Barabant

 Grija față de situație ne determină să oferim persoanelor îndurerate serviciile de care au nevoie.  

Eden Barabant

Întrucât, astfel de situații nu pot fi controlate, iar timpul disponibil nu pare să ne fie niciodată suficient în momentele critice, singura soluție care le rămâne rudelor îndoliate este colaborarea cu o firmă de repatriere decedați din Europa

Bineînțeles, există numeroase opțiuni, dintre care putem alege o companie specializată în domeniu, însă ideal ar fi să ne bazăm decizia pe o serie de criterii specifice, așa cum urmează să vă prezentăm în rândurile următoare: 

Experiența în domeniu 

Experiența este principalul factor ce trebuie luat în calcul ori de câte ori suntem nevoiți să contactăm firmă de transport funerar internațional. De ce? În primul rând, pentru că procedura de repatriere a persoanelor decedate din străinătate implică atât respectarea regulilor naționale, cât și internaționale de transportare a trupurilor neînsuflețite, legislație care diferă de la un stat la altul. 

De asemenea, constant pot apărea diverse impedimente, sens în care doar o echipă experimentată, care s-a confruntat până în prezent cu multe alte cazuri asemănătoare, va face față cu succes și în timp util dificultăților de orice natură. 

Costurile de repatriere 

Este de la sine înțeles faptul că decesul unei persoane presupune o serie de cheltuieli însemnate pentru rudele sale. De aceea, înainte de a se semna contractul cu firma de transport funerar internațional, este indicat să se stabilească costurile pe care familia trebuie să le suporte, atât din prisma procedurii de repatriere (în funcție de distanța ce urmează a fi parcursă), cât și în ceea ce privește obținerea documentelor obligatorii pentru aceasta. 

Serviciile aferente 

De obicei, reprezentanții firmei de repatriere decedați preiau și sarcina de întocmire, respectiv de obținere a documentației pentru transportul defunctului. Totodată, unele companii oferă servicii suplimentare, așa cum este, de exemplu, Eden Barabant (eRepatriere.ro), ce dispune și de diverse modele de sicrie speciale, în conformitate cu legislația aflată în vigoare. 

Durata de repatriere a trupului neînsuflețit 

Cu siguranță, acest aspect depinde în principal de numărul de kilometri ce trebuie parcurși din statul european în care a survenit decesul și până la locația indicată de către cei din familie. 

În general, preluarea trupului lipsit de suflare și transportul său durează aproximativ 72 de ore, însă repatrierea poate suferi întârzieri atunci când cauzele decesului nu sunt cunoscute, iar spre elucidarea acestora sunt necesare o serie de investigații suplimentare. 

Deși nu ne dorim să ne confruntăm vreodată cu asemenea momente grele și dureroase, este recomandat să fim mereu informați, mai ales dacă avem membri din familie plecați în străinătate.  

În cazul în care sunteți în căutarea unei firme de repatriere decedați din Europa, vă sfătuim să accesați site-ul companiei Eden Barabant: eRepatriere.ro, spre a lua legătura cu reprezentații săi, dar și pentru a parcurge celelalte informații legate despre procesul de transport funerar internațional.