Cum îngrijim și călcăm corespunzător cămășile din bumbac

BUCURESTI - 4 decembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Monden / Lifestyle, Retail

A cumpăra o cămașă de bumbac este foarte simplu. Dar, când vine vorba de descifrarea etichetelor de îngrijire, aceasta este cu totul și cu totul o altă poveste.

Dovani.ro

Dovani.ro

 Detaliile sunt cele care ne reprezintă și ne definesc stilul vestimentar. 

Dovani

Dacă ați avut vreodată o cămașă curățată greșit, care s-a micșorat atunci când a fost spălată la prea multe grade sau chiar arsă cu un fier de călcat, acesta nu este un motiv de panică, cu toții trecem cel puțin o singură dată printr-un astfel de scenariu.

Mai mult, pentru că mulți dintre noi am făcut aceste greșeli, Dovani vă oferă astăzi un mic ghid pentru îngrjirea și întreținerea cămășilor din bumbac.

Cum să vă păstrați cămașa de bumbac

Bumbacul este un material destul de simplu de întreținut. Atât timp cât aveți grijă să citiți și să respectați etichetele de spălat, îngrijirea colecției de cămăși din bumbac poate deveni foarte ușoară și rapidă.

Spălarea unei cămăși de bumbac

Pentru întreținerea unei cămăși din bumbac, vă recomandăm să optați pentru o spălare la mașină la maxim 30° sau 40°C.

Nu amestecați cămașa cu alte haine care au obiecte ce pot fi periculoase pentru material și care ar putea să o deterioreze (fermoare, blugi foarte groși).

În ceea ce privește detergentul, ar fi bine să optați pentru un detergent bun, indiferent că este praf sau lichid. Nu forțați doza de detergent, nu vă va curăța mai bine hainele: rămâneți doar la doza indicată. În cele din urmă, adăugați puțin balsam și selectați o viteză de centrifugare moderată (400 până la 900 de rotații). Cu aceste sfaturi, cămașa ar trebui să arate ca nou-nouță.

Uscarea unei cămăși de bumbac

Vă recomandăm să optați pentru uscătorul de haine. Pentru cămăși, acest lucru este ideal. Alternativ, le puteți agăța pe un umeraș pentru a le lăsa să se usuce și pentru a ușura călcarea. În orice caz, netezim întotdeauna cămașa înainte de a o pune la uscat, și evităm soarele direct care îngălbenește hainele albe.

Cum călcăm o cămașă de bumbac

Călcarea unei cămăși ne poate da o adevărată durere de cap. Fiecare fier de călcat are un program de călcat pentru „bumbac”.

Reguli de aur de urmat:

Este mult mai ușor să călcați o cămașă atunci când este ușor umedă. Pulverizați puțină apă uniform pe toată cămașa, astfel încât să fie umedă, dar nu udă.

Guler: Descheiați gulerul și călcați mai întâi partea interioară. Mișcați încet fierul de călcat dintr-un punct al gulerului în celălalt, apoi întoarceți cămașa și repetați pe cealaltă parte. Neteziți cutele până când dispar.

Manșete: Începeți mai întâi cu interiorul încheieturii mâinii, apoi exteriorul, netezind cutele existente spre margini. Călcați cu atenție cămașa în jurul nasturilor, și nu peste ei.

Partea din față a cămășii: așezați partea cu nasturii cămășii pe masa de călcat și călcați cu grijă. Reveniți apoi la umăr și călcați cămașa cu mișcări mari și regulate.

Spatele cămășii: Așezați cămașa plat, astfel încât partea superioară a spatelui și umerii să acopere partea din capăt a mesei de călcat. În cazul în care cămașa are o cută, pulverizați ușor cu apă peste ea, apoi călcați-o. Pentru a călca părțile laterale, trebuie doar să glisați cămașa și să călcați fiecare parte.

Brandul de articole vestimentare pentru bărbați aduce mereu sfaturi utile pentru iubitorii de modă, dar articole pe măsură din care bărbat interesat să își construiască o garderobă impecabilă, poate descoperi modele unice pliabile pe orice conformație și stil. Descoperă avantajele prețurilor accesibile disponibile chiar acum pe dovani.ro