Iată cum să alegi modelul perfect de gresie în funcție de încăpere

BUCURESTI - 30 septembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Renovarea locuinței îți dă bătăi de cap, mai ales pentru că ai foarte multe decizii de luat și mult mai multe alegeri de făcut, însă nu dispui și de suficientă experiență în acest sens? Ei bine, astăzi, îți vom ușura munca și te vom ajuta, în doar câțiva pași simpli, să alegi modelul perfect de gresie în funcție de specificul fiecărei încăperi în parte.

Sigma XXL

Sigma XXL

 Fiecare element decorativ spune o poveste. Lasă-ne pe noi să desăvârșim povestea locuinței tale cu cele mai unice piese! 

Sigma XXL

Întrucât fiecare cameră este diferită în ansamblul său, iar confortul nu trebuie să lipsească din dotare, gresia joacă un rol deosebit de important spre a pune în valoare exact caracteristicile cele mai relevante din orice încăpere: 

Ce modele de gresie sunt mai potrivite pentru bucătărie? 

Bucătăria este acea cameră din locuință renumită pentru reuniunile de familie, pentru felurile delicioase de mâncare create, dar și pentru agitația constantă din interiorul său. 

De aceea, ideal ar fi să eviți gresia de culoare închisă sau modelele glazurate, care nu fac decât să evidențieze petele, amprentele sau murdăria rezultată în urma gătitului. De regulă, pentru un plus de luminozitate, dar și pentru a crea impresia unei încăperi mai mari, se aleg variantele deschise ca nuanță, cât mai simple, ce creează o bază excelentă pentru variațiile cromatice ale pieselor de mobilier și ale celorlalte accesorii din bucătărie. 

Totodată, pentru că traficul este mai intens în această zonă față de alte camere, se recomandă gresia ce deține calități anti-alunecare, mai precis modelele cu un strat abraziv suplimentar. 

Care este gresia ideală pentru baie? 

Asemenea gresiei de bucătărie, cea potrivită pentru baie ar trebui să beneficieze de aceleași calități antideparante, deoarece și în această încăpere traficul este destul de intens. 

Întrucât în baie, plăcile de gresie pot fi montate fie într-un mod clasic, fie în diagonală sau sub formă de tablă de șah, combinând mai multe nuanțe, rămâne la latitudinea fiecăruia culoarea pentru care optează. Cu toate acestea, dacă baia nu este iluminată natural, te sfătuim să uiți de opțiunile puternice sau închise la culoare și să iei în calcul nuanțe cât mai odihnitoare.  

În cazul în care mozaicul nu se numără pe wishlist, optează pentru cel mult trei variații de culori, din care doar una să predomine în raport cu stilul de design ales. 

Există gresia perfectă pentru hol? 

De regulă, pentru holuri, gresia potrivită este cea de dimensiuni reduse, care salvează aspectul unui spațiu îngust sau privat de lumină.  

Cele mai populare modele de gresie pentru hol imită parchetul sau au nuanțe închise, mai ales pentru că este o încăpere de tranziție, în care nu petrecem prea mult timp și, prin urmare, nu ne va obosi vizual. 

Deoarece stilul de design este esențial pentru a obține confortul necesar în orice casă, asortarea plăcilor de gresie cu cele de faianță nu impune o serie de reguli stricte nici din prisma nuanțelor și nici ca textură.  

Așadar, nu mai sta pe gânduri și ia cele mai inspirate decizii pentru locuința ta, ajutându-te de sfaturile pe care ți le-am oferit mai sus. Cei de la SigmaXXL.ro – specialiștii în gresie și faianță – te așteaptă în permanență pe site cu variante absolut fabuloase de plăci ceramice, la cele mai avantajoase prețuri!