În ce constă repatrierea decedaților din Europa?

BUCURESTI - 23 decembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri

Repatrierea decedaților – un ansamblu de cuvinte pe care îl auzim frecvent în jurul nostru, mai ales în condițiile actuale. De fapt, conform datelor de specialitate, un număr însemnat de români își pierd viața peste hotare, sens în care necesitatea de a cunoaște înțelesul acestor cuvinte devine stringentă pentru familiile lor.

În realitate, procedura de repatriere a decedaților din Europa se impune mai ales în cazul în care rudele defuncților doresc să parcurgă toate etapele înmormântării după tradițiile românești, aducând acasă trupul neînsuflețit din țara în care a survenit decesul.

Totuși, indiferent dacă avem un membru din familie stabilit în străinătate sau nu și este vorba despre un simplu concediu petrecut în afara țării noastre, este de la sine înțeles faptul că decesul nu este o etapă a vieții pe care să o putem controlaAșadar, un plus de informații în acest sens nu ne poate dăuna niciodată. 

Repatrierea decedaților din Europa reprezintă un proces ce poate fi efectuat doar de către firmele specializate în domeniu, care sunt autorizate de către legislația aflată în vigoare și, mai ales, care îndeplinesc toate cerințele legale pentru transportarea pe cale terestră a trupurilor lipsite de suflare.

Este vorba, în primul rând, despre autospecialele omologate în conformitate cu normele legislative. De altfel, este necesar și un sicriu special, care să contribuie la menținerea în deplină siguranță a trupului defunctului. 

Documentele obligatorii pentru repatrierea decedaților din Europa 

În general, reprezentanții firmei de transport funerar internațional preiau sarcina de întocmire și de obținere a setului de acte obligatorii pentru finalizarea proceduriiCertificatul Constatator al Decesului, Certificatul de Îmbălsămare - în statele europene în care această procedură este permisă (de exemplu, în Italia, se utilizează seringa de conservare), Certificatul de Deces Internațional (sau Certificatul de Deces Românesc), Pașaportul Mortuar, Autorizația pentru transportul internațional al persoanei decedate și documentele de stare civilă ale acesteia. 

În ceea ce privește durata, de regulă, preluarea trupului neînsuflețit și transportul în sine durează aproximativ 72 de ore. Cu toate acestea, procedura de repatriere poate fi îngreunată și, implicit, decalată, doar atunci când cauzele decesului nu sunt cunoscute, iar elucidarea lor presupune investigații suplimentare.  

Un alt aspect deosebit de relevant în cazul în care vă confruntați cu un astfel de eveniment tragic este experiența firmei pe care o alegeți. Fie că ne raportăm la sarcina de întocmire și de eliberare a documentelor obligatorii, la efectuarea transportului în condiții sigure, la durată sau la tarifele practicate, cea mai bună soluție în condițiile date este să colaborați cu o echipă care a mai făcut acest lucru până acum, care cunoaște pe deplin regulile aferente repatrierii din Europa și, îndeosebi, care se dovedește empatică față de pierderea suferită. 

Eden Barabant, ai cărei reprezentanți pot fi contactați direct pe site-ul său oficial, eRepatriere .ro, este o companie specializată în transportul funerar internațional și vine în întâmpinarea rudelor îndoliate cu soluții pertinente și complexe. Printre țările cuprinse în aria sa de activitate se numără: Italia, Marea Britanie, Germania, Olanda, Ungaria, Spania și Austria.  

Prin urmare, primul pas pe care trebuie să îl parcurgeți atunci când vestea pierderii unei persoane dragi vă ia prin surprindere este să apelați la o echipă de încredere, care vă poate ajuta prin serviciile profesionale pe care vi le oferă. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecom-digital/in-ce-consta-repatrierea-decedatilor-din-europa