Întreținerea stiloului: câteva sfaturi mici, dar importante

BUCURESTI - 17 decembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Funcționarea impecabilă a stiloului necesită o atenție deosebită în curățare și întreținere. Din acest motiv, este important să respectați câteva reguli simple, dar importante, care permit o funcționare excelentă și o durată lungă de viață a stiloului.

Stiloul Poenari

Stiloul Poenari

 Fiecare instrument de scris este special în felul său, motiv ce ne determină să acordăm atenție deosebită acestui aspect.  

Poenari

Atenție și îngrijire: două elemente fundamentale pentru stilou

Elementele esențiale pentru a avea grijă de un instrument de scris și pentru a asigura performanțe excelente și o viață lungă, sunt practic două: atenția și îngrijirea. Având în vedere că stiloul este mijlocul prin care ne transferăm gândurile, ideile și emoțiile pe hârtie, atenția cu care tratăm acest instrument de scris își lasă amprenta de-a lungul vremii. Pe de altă parte, îngrijirea mizează și pe un proces care durează pe o perioadă îndelungată și, ca orice instrument elegant și rafinat, are nevoie de întreținere pentru a funcționa perfect. 

În ceea ce privește elementul emoțional, este evident mai dificil să dai sfaturi, fiecare persoană este liberă să se atașeze de propriul stilou, după cum consideră potrivit. Pentru întreținerea lui însă, există câteva reguli mici, dar importante pe care este esențial să le respectați.

Curățarea stiloului: cele mai importante reguli de urmat

Să începem cu o premisă importantă: mecanismul specific de transmisie a cernelii către stilou garantează un scris elegant și expresiv, dar acesta necesită, de asemenea, o atenție deosebită pentru a funcționa optim.

Prima regulă fundamentală este îndepărtarea rezervei cu cerneală. Dacă stiloul nu este utilizat pentru o perioadă lungă de timp, cerneala s-ar putea usca, împiedicând astfel stiloul să scrie.

Pentru curățare, vă recomandăm să folosiți numai apă rece, evitând alte produse sau solvenți care ar putea deteriora stiloul. Dacă stiloul este cu rezervă de cerneală sau altă metodă de umplere direct cu cerneală, trebuie să-l goliți până când apa iese complet curată. În orice caz, țineți cont că dacă stiloul are părți metalice, nu este recomandat să îl lăsați în apă pentru o perioadă lungă de timp.

Câteva trucuri de urmat pentru a avea grijă de stiloul tău

Cea mai bună poziție pentru stilou este să îl țineți vertical, cu vârful îndreptat în sus. Când reumpleți stiloul cu cerneală, după ce l-ați scos din călimară, un sfat foarte util este să picurați câteva picături înainte de a-l utiliza.

O precauție importantă de urmat este, de asemenea, uscarea minuțioasă a peniței stiloului, de preferință cu un material de bumbac sau o foaie de hârtie absorbantă. 

Umezeala din mâinile noastre, cremele folosite sau suprafețele abrazive cu care intră în contact pot zgâria ușor componentele stiloului. Aceste zgârieturi fine și mizeria sunt cele care cauzeaza apectul învechit sau tern unui stilou.

În cele din urmă, una dintre cele mai frecvente greșeli (care trebuie evitată în mod absolut), este să încercați să îndreptați sau să reparați singur penita atunci când este deteriorată de o lovitură sau o cădere. De fapt, repararea unei penițe de stilou este o operațiune delicată și pentru aceasta trebuie să vă bazați pe un profesionist și să evitați să o faceți singur, deoarece a-ți putea aduce și alte daune suplimentare stiloului!

Dacă vă veți respecta stiloul și îl veți curăța periodic, acesta își va menține aspectul și vă veți putea bucura de el o lungă perioadă de timp.

Instrumentele de scris Poenari  – elemente unice care își păstrează prețiozitatea în timp 

Migulozitatea cu care sunt concepute instrumentele de scris Poenari, ne aduce în postura de a aprecia mai în profunzime scrisul de mână. Atenția și grija față de intrumentele de scris, ne pune în legătură cu modul în care ne raportăm la propria persoană.

Fiecare instrument de scris este conceput pentru a se plia perfect pe valorile, aspirațiile și credințele fiecărui posesor. Vă invităm pe site-ul poenari.ro să descoperiți obiecte unice, concepute cu atenție și dăruire pentru a da nuanță acestei deprinderi minunate, care a trecut testul timpului și reușește în continuare să ne fascineze. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecom-digital/intretinerea-stiloului-cateva-sfaturi-mici-dar-importante