Istoria instrumentelor de scris. Vezi cum au evoluat instrumentele de scris până să ajungă la forma stilourilor clasice Poenari

BUCURESTI - 19 septembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Media / Publicitate, Retail

Scrisul a fost prezent în viețile oamenilor încă din cele mai vechi timpuri, dar până a ajunge la stiloul clasic din ziua de astăzi, instrumentele de scris au trecut prin mai multe etape.

Poenari

Poenari

 Stiloul este reprezentarea obiectuală a talentului uman, ce a fost înglobat într-o formă unică cu un caracter divin. 

Poenari

Conform izvoarelor istorice descoperite până în preznt de către arheologi și istorici, oamenii și-au marcat existența prin picturi rupestre și scrijelituri ale pereților peșterilor în care trăiau.  Primele instrumente de scris se presupue că au fost cuțitele de vânătoare și pietre șlefuite. Acestea au fost utilizate pentru a marca evenimentele importante din viața acestora precum nașterea, moartea sau recolta.

Odată cu evoluția omului, aceste pietre au fost prelucrate și îmbunătățite.

Încetul cu încetul s-a trecut la simboluri, care așezate într-un anumit mod, formau cuvinte sau propoziții. Tăblițele de lut au luat locul pereților peșterilor, fiind mult mai ușor de transportat. Între anii 1700 și 1500 îHr a fost inventat alfabelul asfel că simbolurile au fost foarte rapid înlocuite.

 

Poporul grec și-a creat propriul alfabet undeva în jurul anilor 1400. Ei au fost cei care au scris pentru prima dată de la stânga la dreapta și totodată singurii care foloseau instrumente de scris făurite din os, fildeș sau metal, scriind pe suprafețe ceruite.

Hârtia clasică, fabricată din fibră de lemn a fost inventată în China în anul 105 dHr. Din păcate aceasta nu a fost răspândită în Europa decât cu mult timp după, când au aparut morile pentru hârtie în secolul XIV.

Primele instrumente de scris, asemănătoare stiloului, erau făcute din trestie sau papură și se presupune că au apărut în  jurul anilor 3000-2800 îHr odată cu apariția papirusului. Imediat după au urmat prea bine cunoscutele penițe din pene de păsări. În general erau folosite penele de gâscă și mai rar cele de lebădă. Cele din urmă fiind mai rare, mai scumpe și folosite pentru a obține un scris mai gros și evident. Pana a avut cea mai lungă durată de utilizare. A fost folosită de foarte multe popoare și civilizații timp de aproape un mileniu.

Penița confecționată din metal a apărut abia la începutul secolului XIX doar că utilizatorul trebuia să o înmoaie în cerneală și scria până aceasta se usca urmând să reia procesul de la capăt.

 

Abia în 1827 a fost inventat “condei portăreț fără sfârșit” de către Petrache Poenaru, absolvent al facultății Politehnice din Paris. Acesta a revoluționat induistria instrumentelor de scris deoarece tocul său era proiectat să se alimenteze singur cu cerneală. A fost perfecționat în anul 1863 de către Brissant și Coffin.

 

În prezent, Poenari.ro îți oferă o gamă de stilouri de lux, fabricate din lemn și lucrate manual cu un design elegant . Stilouri speciale precum cele din colecția Baron sunt ideale pentru persoanele rafinate.

Totodată pot fi un cadou ideal pentru persoanele dragi din viața ta, dar și un cadou oficial pentru personalitățile cu care intri în contact. Fiind asociat cu o bijuterie, stiloul poate fi un accesoriu de preț nu doar un simplu instrument de scris.

Stilourile Poenari se vor potrivi perfect caracterului și stililui tău.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecom-digital/istoria-instrumentelor-de-scris-vezi-cum-au-evoluat-instrumentele-de-scris-pana-sa-ajunga-la-forma-stilourilor-clasice-poenari