Salteaua de pat: o necesitate sau un moft al secolului XXI?

BUCURESTI - 22 noiembrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Starea de sănătate, dar și nivelul de confort se află într-o relație de strictă dependență cu gradul de calitate al somnului. Astfel, cu cât avem parte de un somn mai odihnitor, cu atât ne vom bucura de o stare de bine pentru o perioadă mai îndelungată.

Home Code

Home Code

Cu toate acestea, în ziua de astăzi, numeroșii factori de stres la care suntem supuși ne împiedică să ne odihnim așa cum trebuie. Ei bine, dacă asupra stresului cotidian nu deținem niciun fel de control, există un aspect pe care îl putem controla în totalitate. Este vorba despre salteaua de pat pe care o alegem pentru dormitor.

De ce este atât de important pentru sănătate să alegem o saltea înalt calitativă?

Câte persoane nu se trezesc zi de zi cu dureri insuportabile de spate sau de gât? Fără îndoială, odată cu trecerea timpului, neglijarea acestui disconfort poate conduce la probleme mai severe de sănătate.

Pe de altă parte, specialiștii ne avertizează că persoanele care nu dorm suficient sunt mai sensibile în ceea ce privește dezvoltarea unor boli, precum sunt diabetul, hipertensiunea arterială sau, cel mai grav, pierderea memoriei.

Ce semne ne indică necesitatea de a schimba salteaua de pat?

Așa cum am menționat și anterior, durerile resimțite la nivelul gâtului sau al spatelui ne ridică primele semne de întrebare. De asemenea, faptul că salteaua prezintă urme de deformare în zona în care dormim este un alt semnal de alarmă pe care nu ar trebui să îl ignorăm.

Bineînțeles, dacă vechimea saltelei este mai mare de 10 ani sau dacă, la simpla așezare, încep să se simtă arcurile sale, devine clar faptul că se impune achiziționarea unui produs nou.

De unde cumpărăm o saltea de pat de calitate?

Cu siguranță, în comerț, există numeroase firme specializate în acest sens. Totuși, salteaua de pat trebuie privită ca pe o adevărată investiție în confortul nostru pe termen lung, sens în care este recomandat să alegem un brand care să ne ofere nu doar o gamă amplă de modele, ci și o gamă ce corespunde propriilor noastre nevoi.

Spre exemplu, magazinul online HomeCode.ro vine în întâmpinarea tuturor celor care caută o saltea de pat de calitate cu o ofertă complexă, dar și cu un raport excepțional între prețurile și calitatea produselor sale. Așadar, pe HomeCode.ro, doritorii de un plus de confort, vor găsi modele de saltele de pat ce se bucură de o garanție de 25 de ani, realizate din materiale cu tratament antialergenic și antiacarian, precum și din spumă poliuretanică cu memorie.

Gama de saltele de pat disponibilă pe HomeCode.ro dispune de un sistem inteligent de aerisire, ce înlătură excesul de căldură și umiditate format în zona corpului, asigurând pe întreaga durată a somnului un efect plăcut de răcorire. Totodată, modelele pot fi selectate în funcție de fermitate, de dimensiune și grosime, de intervalul de vârstă (existând pe site și modele de saltele de pat pentru bebeluși), dar și raportat la bugetul de care dispunem.

Prin urmare, este salteaua de pat o necesitate pentru o stare de sănătate corespunzătoare sau un moft?