Scrisul de mână, o sursă de calmare și eliberare

BUCURESTI - 4 decembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Cum reușește această deprindere să ne aducă mai aproape de palierul interior al ființei? Cum poate scrisul de mână să transforme fiecare clipă, să ne transpună în complexitatea valorilor, și să contureze visurile și trăirile noastre cele mai intense, aflați în rândurile de mai jos.

Stilou Poenari

Stilou Poenari

 Colecționează amintiri și conturează-le pe hârtie splendidele forme.  

Poenari

Avantajele scrisului de mână

Ființa umană este o ființă de povești, și fiecare moment poate deveni o poveste, fiecare emoție își poate găsi cuvintele.

Fiecare viață de om este un roman, un potențial poem, dar, trecerea de la poziția de cititor la cea de scriitor nu este simplă.

Scrisul de mână, practicat zi de zi

Simplul fapt de a povesti în scris un eveniment, stabilește o distanță față de acesta și, făcând acest lucru, facilitează înțelegerea acestuia, acceptarea acestuia, mai ales dacă a fost un eveniment negativ.

La fel ca visele, scrisul de mână este un mod de a face bilanț, de a digera simbolic ceea ce ni se întâmplă zi de zi.

A scrie este, pe scurt, a da trecutului un viitor. Fie că ia forma unui jurnal, scrisori, poezii, știri, scrisul construiește punți între trecut, prezent și viitor și ne însoțește pe calea existenței.

Sursă de luciditate

Scrisul de mână este, de asemenea, o sursă de luciditate: luminează haosul, pune ordine în dezordine, dă un cadru (pagina, linia, cuvintele, punctuația) gândului. Este posibil să deblocheze situații aparent fără speranță.

Scrisul este un mod de a ieși din confuzie, de a te elibera de strânsoarea unor emoții puternice și a da curs senzațiilor ce pătrund prin corp. În această traversare vorbim despre aceste emoții inconfundabile pe care nu le putem exterioriza prin grai.

O sursă de calmare și eliberare

Scrisul este un mod de a încărca cuvinte cu o greutate care, până atunci, au îngreunat inima, de a scăpa de un secret sau pur și simplu de a lăsa să zboare un cuvânt care vrea să se exprime. 

Acest scris eliberator poate rămâne intim sau poate fi împărtășit. A picta, a compune, a scrie: a mă plimba. Aici se află aventura de a fi în viață. 

Sursă de creativitate

În cele din urmă, a te răsfăța în scris este o modalitate excelentă de a stimula creativitatea: a pune cuvinte pe o pagină goală este ca și cum ai picta o imagine. Începem cu mici atingeri și apoi mergem treptat spre o imagine, o poveste. Fie că uneori cuvintele sunt confuze, neînfrânate sau ordonate cu înțelepciune, nu contează.

Sursă de transformare

La un nivel mai spiritual, unii cred că a-ți scrie viața sau mai degrabă, a-ți scrie o viață este o rampă de acces către transformare, la realizarea viselor imaginate mai întâi pe hârtie. A scrie înseamnă a deveni eroul propriei vieți, a lua frâiele destinului, a amplifica existența cuiva, a câștiga vitalitate.

Iar studiile au dovedit că acesta stabilește noi conexiuni între corp și minte, ceea ce ar explica astfel și eficacitatea sa terapeutică.

Însă, indiferent de calea pe care o alegeți, scrisul de mână poate fi doar benefic și - cireașa de pe tort, nu există „efecte secundare” până acum de regretat. Singurul risc poate fi că nu veți putea să renunțați la stilou.

La fel ca și semnătura, instrumentul de scris va trebui să fie unic pentru tine atunci când iți așterni chiar și cele mai intense și profunde gânduri și trăiri pe hârtie.

Descoperă colecția de stilouri Poenari. Rafinament, exclusivism, prețiozitate și diversitate, toate contopite într-un complex de piese lucrate manual din lemn și metale prețioase. Dacă sunteți în căutarea unui stilou deosebit, accesați site-ul poenari.ro pentru mai multe detalii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecom-digital/scrisul-de-mana-o-sursa-de-calmare-si-eliberare