Se poate schimba scrisul în funcție de evenimentele vieții?

BUCURESTI - 29 decembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Scrisul de mână s-a adaptat treptat la personalitatea noastră pentru a deveni unic, însă, știm oare ce transmite acesta cu adevărat despre noi? Studierea și interpretarea scrisului s-a făcut întotdeauna. Corespondențele există peste tot în lume, oriunde am scrie.

Stiloul Poenari

Stiloul Poenari

Și, la fel cum fiecare persoană este unică, astfel și scrisul este de asemenea, unic. 

Scrisul de mână punctează unicitatea fiecărei persoane, pentru că actul însuși transpune prin esența saa, latura fără seamăn pe care o deține.  

Scrisul este întotdeauna influențat de evenimentele vieții

De ce avem scrisul diferit?

Cu toții scriem diferit, pentru că fiecare scris aparține unei anumite personalități. Este produs în același timp cu învățarea gândirii și coordonării ideilor. Copiii învață modelul impus, apoi îl adaptează pentru a-și construi propria identitate.

Scrisul este un element viu, se formează la școală când suntem copii și se schimbă în momentul când ne formăm personalitatea. De asemenea, scrisul de mână este întotdeauna influențat și de diversele evenimente ce apar și ne schimbă percepțiile și perspectivele despre viață. 

Se poate schimba astfel scrisul în funcție de anxietate sau de fericire?

Deoarece scrisul este un element viu, este influențat de ceea ce ne înconjoară. Scrisul de mână este legat și de partea structurală a omului, cu alte cuvinte de temperamentul individului care la fel ca scheletul evoluează fără a se schimba.

Prin urmare, putem înțelege și explica comportamentul unui individ în fața evenimentelor în funcție de temperamentul său. De asemenea, se pot detecta prin scris, semne de stres sau traume. Dacă persoana este agitată, va tinde să scrie mai apăsat pe hârtie, iar prea multă anxietate poate micșora și încorda scrisul. 

Poate ajuta la detectarea bolilor fizice?

Nu se poate spune cu exact o boală fizică, dar se pot vedea semnele. Acesta este cazul studiilor științifice care au fost făcute cu privire la efectele bolii Parkinson asupra scrisului, în tandem cu medicii. Această boală afectează mișcarea în general și prin urmare, scrisul. Pacientul trebuie să aleagă între viteză și formă, iar scrisul va devein în acest caz nestructurat și ilizibil.

Dar atenție, un grafolog nu este medic, acesta va putea spune doar că persoana are o problemă care o împiedică să scrie într-un mod fluid, în mod normal flexibil și va pune sub semnul întrebării cauza sau semnalul că poate exista o problemă.

Nu se pot vedea psihozele în scris, deoarece psihoza - schizofrenia este o boală de care nu suferiți. Suntem afectați de boală, avem tulburările bolii, dar suferința nu este vizibilă, este cu mult diferit de nevroze. Se pot detecta de exemplu, semne care amintesc de obsesie, depresie. Cu toate acestea, nu se pune problema folosirii termenilor medicali. La fel, nu se poate vedea într-o scrisoare că așa ceva este un „criminal în serie” sau că altul va acționa astfel.

Se aplică acest lucru semnăturilor?

Dimensiunea și forma unei semnături oferă informații despre imaginea pe care doriți să o oferiți. De asemenea, scrisul deslușește informații despre cum ne simțim despre noi înșine și ce ne așteptăm de la ochii celorlalți. În sfera profesională, vedem capacitățile unui manager, stilul său de management.

Este foarte greu să imiți o semnătură, pot exista încercări dar va exista întotdeauna ceva ce nu vom ști niciodată să reproducem: gesturile inconștiente, automatismele dobândite, a căror mecanică nu poate fi reprodusă identic.

Scrierea computerizată ne-a redus timpul petrecut scriind manual. Ar trebui să fim îngrijorați?

Scriem mult mai puțin din cauza computerelor. Scrisul este influențat de progres și evoluează odată cu vremurile, fiind în continuare oglinda gândirii reflexive, analitice, dar și a ideilor, sentimentelor, temperamentelor și experiențelor de personalitate. Prin urmare, ar fi foarte grav dacă copii nu ar mai fi învățați scrisul de mână.

În concluzie, vă propunem să identificați valorile acestei deprinderi în viețile dumneavoastră și să evidențiați prezența prin intermediul unu instrument de scris lucrat manul. Brandul românesc Poenari reșește să aducă în sufletele noastre fascinație prin stilourile lucrate manual. 

Stilourile Poenari și-au lăsat amprenta de-a lungul timpului prin calitățile de ordin estetic, dar și funcțional. Catalogul Poenari unește o slecție impresionantă, a cărei unitate este reprezentată de modele perfecte pentru a deveni cadouri ideale, chiar și pentru cele mai sofisticate și atente persoane. Poenari.ro vă propune noi perspective pentru o deprindere ce a trecut testul timpului. 

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecom-digital/se-poate-schimba-scrisul-in-functie-de-evenimentele-vietii