Sfaturi pentru întreținerea și curățarea covorului

BUCURESTI - 22 decembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Ați observat vreodată mici particule de praf fluturând în jurul camerei voastre?  Nu căutați mai departe, vinovatul este chiar sub picioarele voastre! Da, este vorba chiar despre covor!

VreauCovor.ro

VreauCovor.ro

 Un spațiu plin de armonie este rezultatul redat de amplasarea unui covor potrivit. 

Vreau Covor

Întreținerea zilnică, o prioritate

Covoarele sunt aliații perfecți pentru a decora cu ușurință camerele, dar este important să ai grijă de ele, astfel încât să-și păstreze strălucirea încă din primele zile! Întreținerea covorului este un aspect ce ține de rutină.

De ce să vă curățați covorul?

Un covor este un element esențial de decor pentru a aduce farmec, căldură și a crea atmosfera pe care o dorim în interiorul nostru. Pentru a te bucura de el cât mai mult timp, următoarele reguli sunt esențiale:

Pregătește covorul încă de când îl aduci acasă

Covorul este un produs care, în general, călătorește foarte mult. De la concepția sa până la vânzare, inclusiv crearea sa, poate experimenta uneori diferite mijloace de transport sau condiții climatice neregulate, de aceea este important să-l întâmpinați în mod corespunzător când ajunge la domiciliul vostru.

De fapt, este necesar să îl lași puțin la aerisit. Extinde covorul pe toată lungimea lui, astfel îi conferi timp să revină la forma sa inițială înainte de a-l pune la locul final.

Întreținerea covorului

Întreținerea unui covor nu este o simplă chestiune de curățare de primăvară, acesta trebuie să fie îngrijit pentru a-și păstra aspectul din primele zile și pentru a rezista în timp, cu atât mai mult dacă ai animale de companie! Trebuie să-l aspiri, de cel puțin două ori pe săptămână. 

O curățare completă pentru un covor ca nou

Pe lângă aspirarea obișnuită, este important să cureți și să spli complet covorul, cel puțin o dată pe an. Te sfătuim să o faci primăvara sau vara, în zilele însorite pentru a se usca mai rapid.

Reține că, dacă covorul este întreținut corespunzător în restul anului, această spălare va avea simplul obiectiv de a-i oferi un nou impuls pentru a-l păstra ca nou. Odată uscat își va recăpăta volumul și culorile din primele zile!

Pentru acest ultim pas, dacă îl speli acasă, asigură-te că materialul covorului o permite și că produsele utilizate sunt adecvate. 

Care sunt soluțiile de îngrijire a covoarelor?

Pentru ca un covor să ofere întreaga capacitate a calităților sale estetice, acesta trebuie să fie bine întreținut în același timp. Aspirarea regulată pentru a îndepărta praful, acarieni și alte firimituri este un prim pas către curățarea și întreținerea covorului. Dar, acest lucru nu este suficient pentru a menține covorul în cele mai bune condiții, cu atât mai mult dacă îl aspiri doar o dată pe săptămână.

În acest sens, au apărut soluții alternative pentru întreținerea covoarelor. Vorbim despre produsele de curățat covoare. Acestea sunt deosebit de eficiente, mai ales în cazul incidentelor care apar uneori pe covor (pete, murdărie). Cu toate acestea, este important să testezi soluția de curățare înainte de a o aplica pe covor. Unele covoare pot fi deteriorate sau decolorate, așa că asigură-te că testezi produsul pe o mică parte a covorului, înainte de a continua curățarea completă.

Ofertele VreauCovor.ro aduc versatilitatea și calitatea în confortul casei tale prin intermediul comenzilor online. Simplu, eficient și fără compromis, echipa Vreau Covor pune la punct cele mai mici detalii pentru ca tu să te bucuri de decorul dorit și, în definitiv, de ambientul mult visat.