Tot ce trebuie să știm despre repatrierea decedaților din Europa

BUCURESTI - 25 iunie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Există nenumărate situații prin care nu ne imaginăm că vom trece vreodată. Un bun exemplu este și decesul celor dragi, pe care fiecare dintre noi îi consideră în sufletul său „nemuritori”.

simbolul mortii

simbolul mortii

 În momentele dureroase, precum un deces, sprijinul de încredere este ceea ce aveți nevoie cu adevărat. 

eRepatriere

Cu toate acestea, atunci când suntem nevoiți să ne confruntăm cu pierderea unui membru din familie sau a unei persoane apropiate, este necesar să înțelegem faptul că decesul reprezintă o etapă inevitabilă a vieții și, mai mult decât atât, că tot ceea ce ne rămâne de făcut în astfel de momente grele este să luăm cele mai bune decizii pentru a duce la bun sfârșit ritualul de înmormântare. 

O situație problematică pentru orice familie este legată de decesul unei rude în străinătate, întrucât trebuie îndeplinite o serie de formalități specifice, în funcție de legislația fiecărei țări în parte. De aceea, în rândurile următoare, vă vom explica în detaliu procesul de repatriere a decedaților din Europa, dar și principalele detalii pe care familiile îndurerate ar trebui să le cunoască. 

Cum se procedează pentru a aduce trupul neînsuflețit acasă? 

Ei bine, după cum am afirmat și mai sus, repatrierea decedaților din Europa implică parcurgerea mai multor pași, sens în care membrii familiei au nevoie de ajutor specializat în acest domeniu. 

În primul rând, după ce decesul a fost constatat, este necesar să se întocmeze o serie de acte, fără de care transportul pe cale terestră a corpului lipsit de suflare nu poate fi realizat. Dintre acestea amintim: Certificatul Constatator al Decesului, Certificatul de Îmbălsămare, Certificatul de Deces Internațional (sau cel românesc, după caz), Certificatul de Non-Contagiune, Pașaportul Mortuar, Autorizația pentru Transportul Internațional al persoanei decedate și actele sale de stare civilă. 

O firmă profesională, care dispune de experiență în procesul de repatriere a decedaților din țările europene, așa cum este echipa Eden Barabant, preia această sarcină, solicitând eliberarea documentelor în regim de urgență spre a economisi timp, dar și pentru a le scuti pe rudele îndoliate de aceste responsabilități. 

De altfel, sicriul este principala necesitate astfel încât transferul corpului neînsuflețit din Europa în România să devină posibil. În conformitate cu normele legislative, acesta trebuie să  îndeplinească cerințele de calitate solicitate de fiecare stat al Uniunii Europene, mai precis să fie confecționat din lemn și din zinc. Firma Eden Barabant dispune de sicrie în diverse modele și dimensiuni, ce corespund standardelor din Europa. De asemenea, aceasta este dotată cu autospeciale omologate în baza legislației în vigoare, garantând efectuarea repatrierii din Europa în condiții de maximă siguranță. 

Producedura de repatriere durează în jur de 72 de ore, însă poate să difere de la caz la caz, luându-se în calcul distanța ce trebuie parcursă, dar și intervalul de timp destinat eliberării documentelor obligatorii.  

Costul transportului internațional al persoanelor decedate variază, la rândul său, de la o situație la alta, în funcție de numărul kilometrilor, dar și de tarifele de eliberare a actelor pentru repatriere. TotușiEden Barabant este o firmă specializată în repatrierea decedaților din Europa, care își dovedește constant nu doar nivelul înalt de profesionalism, ci și empatia față de familiile îndoliate, practicând tarife corecte. 

Pentru mai multe informații despre repatrierea decedaților din numeroase țări europene (precum: Italia, Germania, Ungaria, Olanda, Austria, Spania si Marea Britanie), îi puteți contacta pe reprezentanții echipei Eden Barabant, accesând site-ul  eRepatriere .ro. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecom-digital/tot-ce-trebuie-sa-stim-despre-repatrierea-decedatilor-din-europa