USR PLUS condamnă cu fermitate agresarea activistului de mediu Daniel Bodnar

Suceava - 10 decembrie 2020

Comunicat tip General in Politic

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost agresat aseară, pe când aștepta în mașina proprie intervenția forțelor de ordine pentru rezolvarea unei sesizări cu privire la un presupus transport ilegal de lemn. Nu este primul incident de acest gen, ceea ce arată escaladarea îngrijorătoare a violenței în privința acțiunilor activiștilor de mediu implicați în depistarea activităților de tăieri ilegale și de transport ilegal de lemn.

USR PLUS este îngrijorată de lipsa de reacție a autorităților și de intervenția lor tardivă, într-un județ cunoscut pentru problemele de tăieri ilegale și de transport ilegal de masă lemnoasă.

Solicităm ministrului de interne, domnului Marcel Vela, care a anunțat că a trimis o echipă de control la Suceava, să ne informeze despre modul în care au fost respectate aseară regulile de intervenție la sesizarea activistului de mediu Daniel Bodnar.

Absența până acum a unor reacții din partea ministerului condus de domnul Vela față de cazurile repetate de agresiune asupra activiștilor de mediu în acest județ ne arată lipsa de preocupare reală a autorităților față de fenomenul tăierilor ilegale.

Protejarea pădurilor și a oamenilor corecți din sectorul forestier și cooperarea cu societatea civilă în combaterea tăierilor ilegale de arbori este o prioritate a programului de guvernare USR PLUS. Ne angajăm să operaționalizăm DNA -ul pădurilor pentru a stopa fenomenul criminalității forestiere. Agresarea activiștilor de mediu este inadmisibilă într-un stat de drept.

Taguri: usrplusdaniel bodnar
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecom-digital/usr-plus-condamna-cu-fermitate-agresarea-activistului-de-mediu-daniel-bodnar