Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat 2013 si-a desemnat câştigătorii

BUCURESTI - 18 decembrie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Monden / Lifestyle, ONG

A cincea ediție a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, organizată de ECOTIC, ALUCRO, Asociația pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România și Hotnews, și-a premiat câștigătorii joi 12 decembrie în prezența autorităților de mediu, a producătorilor de echipamente electrice și electronice, a companiilor de reciclare și a ONG-urilor de mediu.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat 2013

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat 2013

 Suntem bucuroși să contribuim activ și în acest an la identificarea și popularizarea unor proiecte ambițioase care demonstrează o preocupare crescândă pentru protecția mediului și utilizarea eficientă a resurselor în România 

Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat reprezintă un eveniment de tradiție care urmărește promovarea inițiativelor și programelor dedicate protecției mediului. Astfel, organizatorii premiază în fiecare an cele mai bune proiecte și exemple de bune practici destinate îmbunătățirii condițiilor de mediu în cadrul comunităților locale, precum și programele de responsabilizare socială dezvoltate de companii, instituții publice și organizații non-guvernamentale. Ediția din acest an a Galei a reunit un număr record de proiecte (47) destinate protecției mediului și reutilizării resurselor înscrise de companii, institutii de învățământ și organizații non-guvernamentale.

Premiul I a fost obținut de Asociația Zibo Help Satu Mare pentru proiectul „Școala pentru o Românie Verde”.

Premiul II a fost obținut de Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Targu-Jiu pentru proiectul „Noi materiale de construcții obținute prin reciclarea eco-sustenabilă a deșeurilor industriale – EcoWASTES”.

Pemiul III a fost obținut de Asociația Salvați Dunărea și Delta pentru proiectul „Parcul Natural Văcărești”. Mențiuni speciale au fost acordate următoarelor proiecte: „Să Plantăm pentru Planetă” – Asociația MaiMultVerde, „Protejează mediul! Implică-te și tu!” – ProCreditBank, „Învață să reciclezi!” - Mega Image, „Harta reciclării”- ViitorPlus – Asociația pentru dezvoltare durabilă.

”În cadrul Galei au mai fost acordate premii speciale ECOTIC pentru contribuții la conștientizarea populației și colectarea selectivă a deșeurilor următoarelor companii: SAMSUNG, ALTEX și Real- Hypermarket România, precum și premiile ALUCRO: premiul pentru educație acordat Elenei Talpău de la Școala „Diaconu Coresi”, Brașov, premiul pentru companii acordat firmei Celestica România și premiul pentru colector acordat firmei Ecocycle.

„Felicităm câștigătorii Premiilor pentru un mediu curat 2013 și le mulțumim tuturor partenerilor noștri pentru deschiderea și implicarea cu care ne-au răspuns în acest an”, a declarat la finalul Galei Adina Magsi, Director General ALUCRO.

Pentru mai multe detalii:

http://www.ecotic.ro/proiecte-ecotic/gala_laureatilor_Premiilor_2013

Claudia Nicolae Tel: 0732.11.38.98

claudia.nicolae@ecotic.ro