Cateva dintre cele mai populare stiluri de design interior

BUCURESTI - 29 iulie 2019

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Stilul în design interior poate ţine de multe lucruri, dar în general se rezumă la capacitatea de a crea un interior de bun gust, armonios, echilibrat, confortabil, practic, estetic, unitar, adică impresionant şi memorabil. Stilul în design interior este un concept destul de complicat de definit.

Design interior Edifica

Design interior Edifica

 Esența designului interior va fi întotdeauna despre oameni și despre modul în care trăiesc. Este despre realitatea lor care transformă mediul într-unul atrăgător, civilizat și plin de semnificație. Nu este despre modă sau despre "ce apare" sau "ce dispare". Nu e deloc ușor. 

ALBERT HADLEY

In orice design interior toate componentele sunt importante - formatul mobilierului, designul podelei si tavanului, precum si schema de culori. Pentru a crea un design interior captivant in orice incapere aveti nevoie de ajutorul specialistilor in domeniu. De asemenea, va trebui sa tineti cont de iluminarea camerei respective, in functie de expozitia ferestrelor catre cele patru puncte cardinale. Dintre numeroasele stiluri de design , va prezentam pe cele mai populare.

1. Stilul modern

Modernismul este liderul incontestabil al stilurilor de azi. Foarte larg si amplu, cu mult spatiu liber, fara a sugera nici cea mai mica idee de aglomerare. Designul casei in stil modern are culori distincte, linii clare si combinatii de culori destul de simple. Intr-un astfel de interior se utilizeaza deseori suprafete metalice sau de sticla. Acest stil implica un sentiment de simplitate si curatenie in fiecare element al interiorului. Suprafetele sunt netede, monotone, fara accesorii in exces.

2. Stilul minimalist

Minimalismul este, de asemenea, unul dintre cele mai preferate stiluri de design. Acesta respinge stilul modern si il simplifica si mai mult. Paleta de culori este neutra si aerisita, cu mult alb si accente de culori stralucitoare. Decorul este foarte simplu si rationalizat, gandit cu mare grija. Aici, pur si simplu veti mentine ordinea in mod automat, pentru ca va veti ganditi imediat la un loc pentru toate lucrurile si ele pur si simplu nu vor avea cum sa se rataceasca.

3. Stilul industrial

Stilul industrial se inspira dintr-un depozit sau o mansarda urbana. Pereti din caramida, tevi, sisteme de ventilatie neacoperite. Tavane inalte, lampi metalice suspendate. Caracteristica principala a acestui stil este combinatia reusita a tuturor acestor elemente "vechi" cu ceva super modern. Un accent interesant al interiorului poate fi una sau doua picturi de arta abstracta sau fotografii, pentru a adauga un accent de culoare. Sau poate fi o scheme de culori neutre, obtinuta dintr-o combinatie de lemn, caramida si metal.

4. Stilul scandinav

Stilul scandinav este o demonstratie a simplitatii vietii cotidiene din tarile nordice. Cu linii simple si culori deschise, acest stil este iubit pentru naturalete si simplitate. Locuitorii tarilor scandinave nu urmaresc luxul, ci prefera un interior confortabil si cald. In interiorul scandinav, toate nuantele de alb sunt folosite in combinatii cu elemente din natura. Iluminarea camerei este simpla, naturala. Vazand un astfel de interior, intelegi imediat de ce acest stil castiga din ce in ce mai multa popularitate.