Ce podea este mai frumoasa, cu covor sau fara?

BUCURESTI - 5 august 2019

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Daca podeaua cu parchet , neacoperita, este potrivita stilurilor moderne - minimalit, scandinav, industrial - covorul, in schimb, este o alegere clasica. La polul opus se afla placile ceramice, care au si ele sustinatorii lor.

alegerea tipului de pardoseala

alegerea tipului de pardoseala

 Pardoseala este fundatia oricarei camere frumoase. Porneste cu un covor extraordinar si apoi toate celelalte lucruri isi vor gasi locul potrivit. 

Carini Lang

Alegerea intre o podea descoperita, finisata elegant si un covor asezat deasupra acesteia este o decizie pe care nu o poti lua printr-o simpla aruncare a monedei. Ambele optiuni sunt relativ usor de intretinut si de pastrat. Pentru a selecta podeaua optima, trebuie sa iei in considerare nevoile intregii tale familii si sa alegi ceea ce crezi ca satisface aceste nevoi. Va trebui sa optezi intre atractia pardoselilor elegante din parchet, frumusetea placilor ceramice sau luxul oferit de covor.

Cum alegi covorul potrivit?

Inainte de a alege, trebuie sa stii ca acesta va trebui sa se asorteze cu perdelele, mobilierul sau culoarea peretilor. Daca sunt in aceleasi culori sau nuante, atunci combinatia generala de decor si mobilier va fi placuta pentru ochi. Covorul in sine poate fi "activ" sau "uzat" - aceasta caracteristica fiind determinata de tehnica de tesut. Uneori, un covor invechit artificial (acest efect este obtinut prin taierea firelor aproape de baza) pare inactiv si moale dar se potriveste perfect interiorului.

Cum alegi placile ceramice?

Cele mai multe placi ceramice tind sa fie alunecoase si cu atat mai mult daca apa este introdusa in ecuatie. Baia este un loc unde se pot intampla accidente, in special in zona dusului, aici fiind recomandat si un covoras de baie anti-alunecos. Inainte de a cumpara placile ceramice, trebuie sa afli care este capacitatea materialului de a rezista traficului de uzura, precum si zgarieturilor. O alta trasatura critica ce nu trebuie omisa este porozitatea. Daca faci instalarea intr-o zona predispusa la umiditate, cum ar fi baia, bucataria, holul de la intrare sau spalatoria, va trebui sa acorzi o atentie deosebita acestei evaluari.

Cum alegi parchetul?

Pentru a afla stilul de decor interior preferat, trebuie sa te gandesti la hainele tale preferate, la lucrarile de arta pe care le adori si la destinatiile de vacanta favorite - astfel vei incepe sa observi numitorul lor comun. Daca este posibil, trebuie sa alegi podeaua inainte de a selecta vopseaua, tapetul si mobilierul. Culorile podelei pot inspira restul schemei de culori.

De aceea, cand alegi parchetul ce ti se pare potrivit pentru proiectul tau, trebuie sa iei in considerare spatiul, stilul de viata si volumul de trafic pe care va trebui sa il suporte podeaua. In plus, parchetul pe care il alegi ar trebui sa reflecte personalitatea ta, sa adauge stil si confort decorului general, astfel incat sa completeze peretii si mobilierul existent.