Chiuveta, cada sau cabina de dus sunt esentiale in amenajarea baii

BUCURESTI - 31 iulie 2019

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Cand pornesc la amenajarea baii toti proprietarii se confruntă de obicei cu aceleasi obstacole. Spațiul este primul dintre ele. A sti exact cand anume sa retusati aspectul, precum si cand să adaugati solutii inteligente in designul existent si in ce conditii, sunt alte doua probleme care va pot da batai de cap.

amenajarea baii

amenajarea baii

 Daca vreau sa fiu singura, undeva unde sa pot scrie, sa pot citi, sa ma pot ruga, sa pot plange, sa pot face orice doresc - atunci merg la baie.  

Alicia Keys

Baia reprezinta un spatiu foarte important in locuinta. Aici ne recapatam vigoarea dimineata devreme sau buna dispozitie, in timp ce ne pregatim de somn, dupa o zi plina. De aceea, amenajarea baii trebuie sa fie cat mai armonioasa si sa indeplineasca trei obiective esentiale: sa aiba o atmosfera relaxanta, sa fie eleganta si confortabila.  

Dimensiunea, tipurile si formele chiuvetei  

Acum, pe piata puteti gasi forme uimitoare si diverse culori de chiuvete. Gama este atat de mare, incat alegerea chiuvetei nu va fi deloc usoara. In plus, este dificil sa precizati marimea exacta a tuturor instalatiilor sanitare dar va puteti face o idee despre dimensiunile standard ale chiuvetei. Cele mici, pentru toalete si bai foarte mici, au o latime cuprinsa intre 35 si 40 de cm.

Chiuvetele de latime medie sunt de la 45 la 60 cm. Chiuvetele mari pot ajunge chiar si la 100 cm, dar nu mai mult de 180 cm. In ceea ce priveste formele si tipurile, asa cum am mentionat deja, nu mai exista standarde. Putem gasi forme neobisnuite, cum ar fi rotunde, ovale, alungite, triunghiulare, hexagonale, etc.

Alegem cada sau cabina de dus ?

Cada si lavoarul erau elementele esentiale ale unei bai de acum cateva decenii. In ziua de azi lucrurile s-au complicat. O imbaiere este una dintre cele mai placute relaxari pe care ni le putem permite dupa o zi de munca istovitoare. Dar, cu stilul de viata activ si rapid pe care majoritatea dintre noi il duc astazi, un dus pare cea mai potrivita alegere. In consecinta, ce alegem? Cada sau cabina de dus?

In ceea ce priveste confortul si economisirea spatiului, un dus este, fara indoiala, mai avantajos. In plus, o persoana consuma mai putina apa la un dus (atunci cand consumul este de la 8 la 15 litri de apa pe minut), aproximativ 100 de litri de apa fiind necesari pentru a face dus si de doua ori mai mult pentru a te relaxa in cada.

Cu toate acestea, cabina de dus are si dezavantaje: este incomod sa facem baie copiilor si este complicat de a avea grija de ea, mai ales daca exista apa cu mult calcar in zona dvs., mineral ce se poate atasa de geamurile cabinei de dus. Ingrijirea cazii este mult mai facila. In plus, imbaierea in cada are un efect relaxant si linistitor, ce lipseste cu desavarsire proprietarilor cabinelor de dus.