Mars Roz pe 1 Octombrie

BUCURESTI - 28 septembrie 2006

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Pe 1 octombrie la ora 16.oo Avon si revista Avantaje vor organiza in capitala un Mars Roz, pentru a reaminti femeilor ca, descoperit şi tratat la timp, cancerul la san poate fi vindecat. Punctul de plecare va fi Piata Charles de Gaulle, la intrarea in Parcul Herastrau, unde participantii vor primi tricouri si baloane roz si unde sunt asteptati sa se incoloneze in randuri de cate 8, pentru a pastra semnificatia mesajului campaniei.

Marsul se inscrie in campania Avon “ 1 din 8 femei”, campanie menita sa atraga atentia opiniei publice asupra incidentei acestei boli in randul femeilor. Descoperit la timp , cancerul la san poate fi tratat.

Cancerul la san este o boala care afecteaza anual peste 200 000 de femei din intreaga lume si a doua cauza importanta de deces in randul cancerelor la femei. Conform US National Cancer Institute, o data la 3 minute o femeie este diagnosticata cu cancer la san.


Incepand cu anul 2002, Avon Romania s-a implicat activ in lupta impotriva cancerului la san, strangand fonduri, colaborand in programe educative si donand aparatura medicala in valoare de peste 450.000 USD catre importante institute oncologice din Romania. Din aceste fonduri, 60.000 USD au fost folositi in iulie 2003, pentru achizitionarea si donarea primului detector gamma din Romania Institutului Oncologic Alex. Trestioreanu din Bucuresti. In octombrie 2005, Avon Romania a donat către Institutul Oncologic 'Prof. Dr. I. Chiricuta' din Cluj o gamma camera de scintilatie, in valoare de 300 000 USD. Aparatul, o premiera tehnologica in Europa, ajuta la detectarea precoce a metastazelor osoase. In 2006, lupta impotriva cancerului la san continua cu donatia facuta catre Institutul Oncologic 'Al. Trestioreanu' Bucuresti (IOB), alaturi de Fundaria Renasterea, concretizata in echipamente moderne de laborator pentru diagnosticarea si tratarea cancerului, in valoare de 100.000 de USD. Ca urmare a acestei donaţii, IOB a decis infiintarea unui departament de imunohistochimie.


Avon a organizat o manifestare similara si in 2005, cand in Piata Revolutiei din Bucuresti participantii la mars au format o funda umana, simbol al campaniei luptei impotriva cancerului la san.


Lansată în octombrie 1995, Avantaje a devenit un succes imediat, impunînd un nou stil în presa adresată publicului feminin.
Lider al lunarelor pentru femei, Avantaje este ghidul practic şi complet al femeii moderne, dedicată familiei, carierei şi implicată în viaţa comunităţii. Anul acesta parteneriatul revistei Avantaje cu Avon a avut la bază valorile lor comune: împreună suntem alături de femeile cărora le pasă de sănătatea lor şi a familiei lor, sărbătorind încrederea în puterea femeilor de a depăşi orice obstacol în drumul spre succes.

Despre Edipresse A.S. srl

Revista Avantaje este publicata de Edipresse AS Romania sub licenta IPC Media.


Persoana de contact pentru eveniment: Andreea Catu - PR Specialist Avon Romania