Un meniu interbelic, din vremurile tihnite ale Micului Paris. Un meniu inspirat din cartea lui Constantin Bacalbasa, Dictatura gastronomica. 1501 feluri de mancare.

BUCURESTI - 4 februarie 2010

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Cei care vor sa se intoarca în timp si sa (re)traiasca vremurile de glorie ale Bucurestiului dintre cele doua razboaie mondiale, cei care stiu sa pretuiasca o mancare buna si o atmosfera incantatoare, n-au decat sa aleaga… Hanu’ Berarilor, locul unde si lui Bacalbasa i-ar fi fost drag sa manance, în compania prietenilor si colegilor lui de breasla.

Sa ni-l imaginam, deci, intrand pe usa, la Hanu’ Berarilor, luand loc la o masa din sala cu vitralii la feresti si comandand o pulpa de rata pe varza acra sau frigarui Aghiuta cu garnitura de cartofi copti si-o halba de bere proaspata.
Dupa 75 de ani, omagiindu-l pe cronicarul Bucurestiului de altadata, maestrul bucatar Dan Tudor Tonescu gateste astazi dupa retetele vechi din cuprinsul cartii sale de bucate.

Hanu’ Berarilor, unul dintre cele mai rafinate locuri din Bucurestiul zilelor noastre, va include între meniurile sale cateva „feluri de mancare“ alese dintre cele 1501 propuneri ale gazetarului, memorialistului, gurmandului interbelic Constantin Bacalbasa (1856–1935).

„Dictatura gastronomica. 1501 feluri de mancare“ a aparut la Editura Cartex, intr-o editie ingrijita de Simona Lazar, editor al suplimentului de succes al „Jurnalului National“, „Jurnalul de bucatarie“.

Lansarea Meniului „Bacalbasa“ va avea loc vineri, 05 februarie 2010, la ora 16.00, la Hanu’ Berarilor (fosta Casa Bucur), Strada Poenaru Bordea, nr. 2, Bucuresti.

Despre Editura Cartex

Editura Cartex publica literatura romana clasica si contemporana, organizata in cateva serii de autor (Mircea Eliade, Marin Preda, Liviu Rebreanu, Panait Istrati etc.), o colectie de literatura universala, carti pentru copii, dictionare de limbi straine si foarte de succes carti practice.
Tel. Hanu’ Berarilor: 0729.400.800; 021.336.80.09, rezervari@hanuberarilor.ro
Tel. Editura Cartex: 0740.024.777; 021.323.41.30, cartex2000r@yahoo.com

cartex2000r@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/editura-cartex/un-meniu-interbelic-din-vremurile-tihnite-ale-micului-paris-un-meniu-inspirat-din-cartea-lui-constantin-bacalbasa-dictatura-gastronomica-1501-feluri-de-mancare-