Editura CD Press lansează volumul de versuri 'Spice. Poeme vechi si noi' semnat Denis Buican

BUCURESTI - 4 octombrie 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Luni, 9 octombrie, ora 12:00, la Libraria Carturesti de pe strada A.Verona nr 13 (Bd. Magheru), Editura CD PRESS lanseaza volumul de versuri “Spice. Poeme vechi si noi” de Denis Buican.

Aceasta carte il prezinta pe Denis Buican, savant francez de origine romana, cunoscut publicului ca initiator al teoriei sinergice a evolutiei si al biognoseologiei, in postura de poet cu o sensibilitate deosebita.
Prima parte a volumului, „Poeme vechi“, cuprinde versuri scrise inainte de emigrarea sa in Franta (1969). Cea de-a doua parte, „Poeme noi“, contine stihuri create in timpul sederii sale la Paris.
Dupa cum declara insusi autorul, „dorinta cea de pe urma mi-ar fi ca aceste Spice sa rodeasca – fara prihana – in clipele de taina de azi si de maine.“
Cu acest prilej, prezentarea generala va fi facuta de directorul editurii CD PRESS, Costin Diaconescu, iar despre poetul Denis Buican va vorbi George Corbu, membru al Uniunii Scriitorilor. In expunerea sa autorul va infatisa raporturile dintre Biofilosofie si Poezie.
Poetul Denis Buican a publicat deja la Paris doua volume de versuri: Arbre Seul (Arbore singur) si Lumiere Aveugle (Lumina Oarba), editate si in limba romana (1993) in traducerea lui George Corbu. Tot in 1993 aparea in Romania si volumul Mamura, poeme scrise in limba materna.

“L-am citit (volumul de poeme Arbore Singur) cu atat mai mult interes cu cat am multa stima, cum desigur stiti, pentru literatura si cultura romana. De altfel, am regasit in el aceasta nevoie de rigoare si aceasta forta sugestiva definitorie pentru creativitatea poporului dumneavoastra” - Leopold Sedar Senghor.

“Poemele va sunt pline de vise cosmogonice, corectate de obsesii funebre. Prefer cu mult culegerea de fata celei precedente. Dupa mine, Arbore singur nu era destul de sumbru. Lumina Oarba, dimpotriva, se deschide asupra unei lumi care-mi este familiara” – Emil Cioran.

Despre Editura CD Press

Editura CD Press activeaza pe piata de profil din Romania din anul 1994. Cu aproximativ 250.000 de abonamente lunar la revistele sale Editura CD Press este lider pe segmentul publicatiilor scolare. Din anul 2000, CD PRESS a lansat pe piata de carte cateva titluri importante, iar din 2004 se implica in editarea manualelor si auxiliarelor scolare.

Boris Velimirovic
PR Manager
0722 34 35 09
boris.velimirovic@cdpress.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/editura-cd-press/editura-cd-press-lanseaza-volumul-de-versuri-spice-poeme-vechi-si-noi-semnat-denis-buican