ENCICLOPEDIE GEOGRAFICA pentru GIMNAZIU

BUCURESTI - 28 martie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Fisiere atasate:

4549-enciclopedie.jpg


La Editura CD PRESS a apărut Enciclopedia geografica pentru gimnaziu, compendiu ce se suprapune tematic geografiei din gimnaziu în ansamblul său, urmărind succesiunea diferitelor teme şi capitole în ordinea parcurgerii lor de la începutul clasei a V-a până la sfârşitul clasei a VIII-a.

ENCICLOPEDIE GEOGRAFICA pentru GIMNAZIU

Prima parte a acestei enciclopedii, consacrată unor elemente geografice generale referitoare la planeta noastră, îi introduce pe cititori în universul fascinant al fenomenelor şi proceselor de la suprafaţa scoarţei terestre.

A doua parte, consacrată geografiei Europei, ilustrează fenomene geografice semnificative pentru continentul nostru şi dimensiunea sa culturală.

Partea a treia extinde sfera imaginilor şi textelor de geografie a diferitelor elemente, probleme şi fenomene, până la dimensiunea Terrei ca întreg.

Partea a patra, consacrată României, evidenţiază anumite elemente specifice teritoriului ţării: arcul carpatic şi subdiviziunile sale, relieful glaciar, relieful carstic, sistemele de chei şi defilee, tipurile de relief specifice din regiunile deluroase, aspecte privind ocrotirea naturii si utilizarea istorică a mediului rural.

Despre Editura CD Press

Această enciclopedie reprezintă un auxiliar important al învăţării geografiei în gimnaziu, prin diversitatea imaginilor şi a textelor selecţionate, constituind o modalitate importantă de concretizare a unor elemente teoretice în imaginea lor vizuală.
Anca Trofim
PR&Promotion Manager
021.321.11.31
0722.34.35.09
anca.trofim@cdpress.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/editura-cd-press/enciclopedie-geografica-pentru-gimnaziu