Lansarea volumului "Societatea de consum" de Jean Baudrillard, la Carturesti

BUCURESTI - 10 mai 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Editura Comunicare.ro lanseaza joi, 12 mai, ora 17.00, la Libraria Carturesti (Strada Pictor Verona nr. 13, lînga Cinematograful Patria), volumul "Societatea de consum" de Jean Baudrillard.
La lansare vor vorbi Ion Bogdan Lefter, critic literar, Vintila Mihailescu, sociolog, Robert Turcescu, jurnalist, si Mircea Vasilescu, critic literar si eseist.
Lansarea va fi urmata de o dezbatere cu tema "Societatea de consum in Romania de azi".

Lansarea volumului

Jean Baudrillard este unul dintre cei mai reputati si mai mediatizati teoreticieni si filosofi ai celei de-a doua jumatati a secolului XX. Cartile sale au asezat fundamentele unei critici sociale si culturale care sta astazi în centrul canonului teoretic al stiintelor umane, alaturi de contributiile lui Foucault, Barthes sau Bourdieu.

Societatea de consum, a carei prima editie a aparut în 1970, este un eseu sociologic si filosofic despre lumea contemporana si, mai ales, despre modul în care aceasta îsi manipuleaza membrii, determinîndu-i sa consume obsesiv obiecte care, din unelte ale supravietuirii sau accesorii ale confortului, s-au transformat în elemente semnificante în sine.

Despre Editura Comunicare.ro

Comunicare.ro este o editura universitara specializata in cursuri, manuale, studii si eseuri din domeniul stiintelor socio-umane - teoria comunicarii, analiza publicitara, relatii publice, studiul mass media, sociologie si psihologie sociala. Comunicare.ro urmareste recuperarea sistematica a clasicilor stiintelor comunicarii, dar si familiarizarea publicului romanesc cu autori de ultima generatie si cu teorii din actualitatea imediata, care genereaza dezbateri si curente noi.
Cecilia Stefanescu
PR Manager
Strada Povernei 6-8, Sector 1, Bucuresti
tel./fax 313 58 95
cecilia.stefanescu@comunicare.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/editura-comunicare-ro/lansarea-volumului-societatea-de-consum-de-jean-baudrillard-la-carturesti