Magia spirituala si angelica de D.P. Walker

BUCURESTI - 11 octombrie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Aparuta de curand la editura Herald in cadrul colectiei Cultura si civilizatie, Magia spirituala si angelica de D.P Walker a fost considerata unanim o lucrare de cotitura in cercetarile dedicate Renasterii. Prezentand conceptiile si convingerile unor magicieni fara nicio cenzura sau conceptiile unor mari ganditori renascentisti (Marsilio Ficino, Pico della Mirandola, Francis Bacon, Tommaso Campanella), Walker demonstreaza convingator ca magia a fost una din creatiile cele mai tipice ale secolelor XV si XVI, avand raporturi foarte stranse cu muzica, medicina si religia.

Magia spirituala si angelica de D.P. Walker


Magia spirituala si angelica ne arata cu claritate locul si insemnatatea gandirii magice in istoria intelectuala a Europei; pe deplin informata si remarcabila prin eruditie, lucrarea lui D.P. Walker a facut sa renasca interesul pentru studiul si intelegerea Evului Mediu si a Renasterii.

*
Daniel Pickering Walker (1914-1985) a fost educat la Westminster School si Christ Church, Oxford. Doctor in filosofie, membru al Institutului Warburg.
Principalele lucrari:

Spiritual and Demonic Magic: From Ficino to Campanella (Warburg, 1958);
The Decline of Hell : Seventeenth Century Discussion of Eternal Torment (University of Chicago Press, 1964); The Ancient Theology: Studies in Christian Platonism from the Fifteenth to the Eighteenth Century (Duckworth, 1972);
Studies in Musical Science in the Late Renaissance (Warburg, 1978);
Unclean Spirits: Possession and Exorcism in France and England in the Late Sixteenth and Early Seventeenth Centuries (Scolar Press, 1981).

Despre EDITURA HERALD

Infiintata in anul 1994, editura Herald asigura un acces nemijlocit la textele esentiale ale umanitatii, in cadrul unor colectii reprezentative pentru fiecare spatiu cultural. Sunt puse in circulatie operele cele mai relevante ale traditiilor spiritualitatii universale, prin intoarcerea la scrierile sacre si sapientiale, la valorificarea contributiilor esentiale din sfera religiei si a teologiei, a filozofiei culturii sau ezoterismului.
Catalina Gaidau
PR Executive
------------------------
Editura Herald
Tel: 021.319 40 60, 031.432.60.82
Mob: 0743.050.507, 0744.888.388

office@edituraherald.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/editura-herald/magia-spirituala-si-angelica-de-d-p-walker