Medien Holding a achizitionat trustul de presa Domus Magazin

BUCURESTI - 21 mai 2008

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Luni 19 Mai 2008, reprezentantii Medien Holding s.r.l., si asociatii Domus Magazin s.r.l. au semnat acordul de vanzare a tuturor partilor sociale detinute in editura, suma tranzactiei fiind confidentiala.

La incheierea tranzactiei au fost prezenti D-l Alexander Bogdan Adamescu, Membru in Consiliul de Administratie al Medien Holding, actionarii Domus Magazin: D-l Catalin Berari (asociat majoritar), D-l Adrian Rus, D-na Cristina Jansen Buta, D-l Radu Gavrus, D-l Dan Sabau, precum si avocatii Corneliu Vasile Popa si Stefania Vieru (Nörr Stiefenhofer Lutz) din partea vanzatorilor si Ovidiu Mihut si Cristina Maxim (Bostina&Asociatii) din partea cumparatorului.

Domnii Adrian Rus, Radu Gavrus si Dan Sabau vor ramane in continuare in echipa de conducere a Domus Magazin.

Domus Magazin s.r.l va ramane in continuare o entitate economica separata, cu management propriu, dar atat reprezentantii Medien Holding cat si echipa de conducere a editurii declara ca vor fi exploatate toate sinergiile posibile intre Domus Magazin si Societatea “R”, editorul cotidianului Romania Libera, detinuta si ea integral de Medien Holding.

“Suntem foarte bucurosi de achizitia revistelor editate de catre Domus Magazin. Aceasta achizitie marcheaza extinderea grupului nostru de presa si intrarea pe piata revistelor, cu o cota importanta de piata in sectorul Home&Deco“ a declarat D-l Alexander Bogdan Adamescu, Membru in Consiliul de Administratie al Medien Holding s.r.l.

si

“Sunt bucuros ca trustul de presa pe care l-am fondat in urma cu 13 ani face acum parte dintr-un grup de presa cu experienta internationala si forta financiara, ceea ce va permite Domus Magazin sa atinga intr-un timp scurt un nivel superior de dezvoltare.“ a declarat D-l Catalin Berari, asociat majoritar Domus Magazin s.r.l. si fondator al grupului Hiparion Invest.

Medien Holding
Medien Holding este compania joint venture in domeniul media intre Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) si The Nova Group. Compania este actionar principal in societatea « R », care editeaza cotidianul Romania Libera. WAZ este activ in industria media in Germania, Romania, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Muntenegru, Austria, Serbia si Ungaria, are o cifra de afaceri in regiune de doua miliarde de euro si peste 16,000 de angajati. WAZ este unul dintre cele mai influente trusturi media din Europa, avnd in portofoliu peste 180 de ziare si reviste, peste 120 de publicatii comerciale si 17 tipografii.

Domus Magazin
Grupul de presa Hiparion si-a inceput activitatea din 1991 ca importator si distribuitor de reviste, iar din 1995 ca editor de publicatii periodice. Din 1999, activitatea de distributie s-a despartit de cea de editare, luand fiinta compania de distributie de presa, Hiparion Distribution si Hiparion, editor cu titluri proprii. Ca urmarea a performantelor inregistrate in piata de reviste periodice, Hiparion Distribution a fost vanduta catre compania finlandeza Rautakirja, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata media europeana. Din anul 2006, Domus Magazin a preluat de la Hiparion editarea revistelor din domeniul decoratiunilor, constructiilor si amenajarilor interioare si exterioare.
Domus Magazin editeaza revistele Caminul, Casa mea, Domus, Planul casei mele, Util, Clever Travel, Revista de Unelte si Echipamente si al emisiunilor TV “Caminul de 5 stele”, “Totul despre casa mea” si “Art&Style”.

Despre Editura Hiparion

Editura DOMUS MAGAZIN este lider pe piata de HOME &DECO si are in portofoliu revistele lunare CAMINUL,DOMUS, CASA MEA , PLANUL CASEI MELE ,DOMUS UTIL si emisiunile tv.saptamanale CAMINUL de 5***** si Totul despre CASA MEA.

Editura Domus Magazin ,Delia Rus ,PR. MAnager,Piata presei libere nr1. corp A3 ,etj. 1,021/222.31.34
delia.rus@hiparion.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/editura-hiparion/medien-holding-a-achizitionat-trustul-de-presa-domus-magazin