Lansare de carte

BUCURESTI - 18 noiembrie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

EDITURA HUMANITAS EDUCATIONAL anunta lansarea seriei PE INTELESUL COPIILOR, o serie unica pe piata de carte romaneasca.

V-a fost vreodata teama sa purtati o discutie despre filozofie, rasism sau despre Dumnezeu? V-ati considerat prea „mic“ pentru a citi o lucrare filozofica sau teologica? Acum aveti ocazia sa descoperiti ca pana si cele mai complicate lucruri pot fi explicate astfel incat sa le poata intelege pana si copiii.

Preluata de la prestigioasa editura franceza SEUIL si aparuta gratie generosului ajutor financiar acordat de MINISTERUL FRANCEZ AL AFACERILOR EXTERNE si de AMBASADA FRANTEI IN ROMANIA, seria le propune cititorilor o abordare inedita a unor subiecte in aparenta imposibil de explicat celor mici: filozofia, rasismul sau Dumnezeu.

Fiecare dintre cele trei carti care deschid aceasta serie:

DUMNEZEU PE INTELESUL COPIILOR de Jacques Duquesne

RASISMUL PE INTELESUL COPIILOR de Tahar Ben Jelloun

FILOZOFIA PE INTELESUL COPIILOR de Roger-Pol Droit

abordeaza o importanta tema culturala care, la o prima privire, poate speria pe oricine. Despre filozofie, rasism sau despre Dumenzeu arareori ne incumetam sa discutam, speriati de faptul ca va trebui sa citim in prealabil nenumarate carti „grele“ ale unor autori importanti. Dar, asa cum orice parinte, frate mai mare sau bunic stie deja, cei mici nu se sfiesc sa puna cele mai spinoase intrebari chiar si despre aceste teme pe care noi, „cei mari“, nu ne incumetam sa le abordam. In ajutorul tuturor celor care se confrunta cu adevaratele „interogatorii“ ale copiilor aceste carti vor deveni, fara indoiala un adevarat prieten care, la nevoie, va fi intotdeauna gata sa ofere o mana de ajutor.

Fiecare autor a ales o formula de prezentare foarte „sprintara“, cartile construindu-se, practic, pe baza dialogurilor purtate cu copiii sau nepotii proprii. Cei mici vor fi, cu siguranta, incantati de textul simplu si atragator care ii va ajuta sa inteleaga teme in aparenta de neinteles pentru ei.

Lansarea seriei va avea loc sambata, 19 noiembrie 2005 ora 13, la Green Hours (Calea Victoriei 120).

Despre Editura Humanitas Educational

Editura Humanitas Educational are o deviza indrazneata: „Invata altfel“ pe care a incercat sa o respecte inca din 1997, cand a editat primele manuale si auxiliare scolare. HED publica, de asemenea, culegeri de teste si auxiliare pentru pregatirea examenelor de testare nationala, de bacalaureat si pentru admiterea in facultate, precum si lucrari teoretice, antologii, carti de metodica predarii si multe, multe altele, in colectiile sale devenite deja celebre: Integral Humanitas, Liceu, Repere, Tezaur, Examene, Antrenament pentru examene, Cartile elevului, Filozofie pentru copii, Evaluare II-IV, Evaluare V-VIII, Gradinita Humanitas, Didactica.
Veronica Stancu, Coordonator Marketing & PR, Editura Humanitas Educational, Piata Presei Libere 1, telefon: (021) 316 17 18, 0723 270 430, veronica@humanitas.ro, www.hed.ro


veronica@humanitas.ro