Primul roman al lui Paulo Coelho tradus pentru prima data in limba romana

BUCURESTI - 13 septembrie 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Editura Humanitas lanseaza vineri, 15 septembrie, ora 17.00, la Libraria Humanitas Kretzulescu, primul roman al lui Paulo Coehlo, Jurnalul unui Mag.

Primul roman al lui Paulo Coelho tradus pentru prima data in limba romana

In 1986, Paulo Coelho porneste in pelerinaj pe drumul catre Santiago de Compostela.
'In acele zile' - spune autorul - 'cercetarea mea spirituala era legata de ideea ca existau secrete, cai misterioase si oameni capabili sa inteleaga si sa controleze lucruri care sunt de neatins pentru majoritatea muritorilor. Am crezut ca ceea ce ne conduce la intelegerea misterului vietii trebuie sa fie ceva foarte complicat.'

Aceasta calatorie s-a dovedit o adevarata experienta de initiere, iar Paulo Coelho s-a transformat pentru totdeauna, incepand sa inteleaga natura adevarului vazut prin prisma simplitatii vietii: a invatat ca miracolul se ascunde intotdeauna in pasii oamenilor obisnuiti. Ca scriitor, el s-a dedicat dorintei de a arata, cat mai simplu, bogatia realitatii noastre interioare, impartasind experientele sale cu fiecare dintre noi. Astfel, Jurnalul unui Mag ocupa un loc important in opera sa atat pentru ca este prima sa carte, cat si pentru felul complex in care sunt exprimate umanitatea filozofiei lui Paulo Coelho si profunzimea cautarilor sale spirituale.

Publicat deja in 22 de limbi, Jurnalul unui Mag este tradus anul acesta in alte 13, printre care si limba romana. Cele opt carti care au urmat Jurnalului, aparute in Romania la Editura Humanitas, au fost traduse in 62 de limbi si publicate in 150 de tari, insumand vanzari de 75 de milioane de exemplare.
De 15 ani, cartile lui Paulo Coelho se situeaza pe primele locuri in listele celor mai bine vandute carti in intreaga lume.

Ultima ora: Alchimistul se afla in aceasta saptamana pe locul 15 in lista New York Times Bestsellers.

Despre Editura HUMANITAS

EDITURA HUMANITAS
Piata Presei Libere 1, corp C, etaj 1, sector 1, Bucuresti
Cristina Argintaru, PR Executive

cristina.argintaru

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/editura-humanitas/primul-roman-al-lui-paulo-coelho-tradus-pentru-prima-data-in-limba-romana