Eveniment editorial Litera: lansarea cărții „Diavolul din Freisetzburg“, de Roxana Ruscior

BUCURESTI - 13 iunie 2023

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Volumul „Diavolul din Freisetzburg”, de Roxana Ruscior, este cea mai vândută carte de Proză Contemporană, Editura Litera, la târgul de carte Bookfest 2023.

Banner

Banner

Evenimentul de lansare a volumului, cu acces gratuit pentru cititori, va fi găzduit de cea mai frumoasă librărie din țară - Cărturești Carusel, miercuri, 14 iunie 2023, de la ora 19:00. Participă alături de autoare: George Matei, Florin Spătaru și Valentin Protopopescu.


DESPRE ROMAN
O femeie din Praga, cu origini românești, în contextul nazismului și al lagărelor germane, un mister, alunecări în fantastic, plus un final ingenios, neașteptat.

„Un roman cu mister, cu suspans, uneori atroce, care invită la o meditație intimă asupra naturii răului, făcându-te să înțelegi că nimic din ceea ce te înspăimântă nu-ți este de fapt străin, impresie întărită în primul rând de personajul central, Karl von Arent, un prototip faustic original. Vei continua, cu siguranță, să te gândești la acest roman multă vreme.” Alina Pavelescu

DESPRE AUTOARE
Roxana Ruscior (n. 1982, București), absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București, a lucrat 15 ani în presă, apoi în agenții de PR și de marketing online. A debutat editorial în anul 2013 cu romanul Armata Domnului, inspirat dintr-un eveniment real: răpirea unor jurnaliști români în Irak. A urmat romanul SF Un nou Pământ (2021). Colaborează la revista Ficțiunea OPTm.

Cartea este disponibilă în librăriile din țară și pe litera.ro

DESPRE Colecția „Biblioteca de proză contemporană”
Colecția „Biblioteca de proză contemporană” face parte din portofoliul Editurii Litera și este coordonată de scriitoarea Doina Ruști. În momentul de față, colecția însumează un număr important de prozatori din toate generațiile, autori de roman în mare parte, unii dintre ei debutanți. „Biblioteca de proză contemporană”  acordă atenție debuturilor și prozei cu o perspectivă epică nouă, pentru a întregi peisajul cărții românești cu viziuni narative inedite.

Despre Editura Litera

Editura Litera are o tradiție de 34 de ani în editarea de carte. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, a editat 9000 de titluri, într-un tiraj total de peste 50 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea catalogului editorial, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte din România.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/editura-litera/eveniment-editorial-litera-lansarea-cartii-diavolul-din-freisetzburg-de-roxana-ruscior