Litera lansează noi titluri din colecția Bestseller Biografii, împreună cu ziarul Jurnalul Național

BUCURESTI - 7 octombrie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Litera lansează șase noi titluri din colecția Bestseller Biografii , împreună cu ziarul Jurnalul Național. Primul titlu, Napoleon Bonaparte de Gregory Fremont-Barnes, va apărea luni, 6 octombrie la toate chioșcurile de ziare, la prețul special de 18,90 lei.

Napoleon rămâne fără egal în ipostaza sa de cel mai faimos comandant militar, o reputație pe drept câștigată în cei aproape douăzeci de ani de campanii pe diferite teatre de război – Italia, Egipt, Spania, Germania, Polonia, Rusia și Franța. Împreună, cele aproape șaizeci de bătălii ale sale – unele dintre ele de o amplă semnificație militară și politică – au modelat profund cursul istoriei Europei moderne, au schimbat fundamental metodologia războiului și au influențat caracterul și ambițiile unui om a cărui gândire inovatoare și, uneori, contradictorie continuă să fascineze și în ziua de azi. Cartea este o analiză a carierei militare a lui Napoleon, în care sunt examinate tacticile și aptitudinile de comandant de care a dat dovadă, și prezintă în amănunt rolul său la Austerlitz, Borodino și Waterloo, cele trei bătălii majore care aveau să-i statornicească destinul.

Următoarele titluri care vor apărea în această colecție sunt: Lawrence al Arabiei, de David Murphy, Mustafa Kemal Atatürk, de Edward J. Erickson, Hannibal, de Nic Fields, Gheorgi Konstantinovici Jukov, de Robert Forczyk și Caius Iulius Caesar, de Nic Fields. Fiecare volum prezintă detalii inedite din viața, strategiile, tacticile și bătăliile celor mai mari comandanți militari din istorie, însoțite de fotografii de arhivă, care documentează textul în imagini sugestive.

 

* * *

Litera aniversează 25 de ani de existență!

 

În 1989 lua ființă, la Chișinău și București, Editura Litera. Se împlinesc, așadar, anul acesta 25 de ani de existență. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore,  Litera a editat peste 4 000 de titluri, într-un tiraj total de aproape 46 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea produselor sale, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte. Îți mulțumim că ne ești alături și te invităm să ne însoțești, și de acum înainte, în călătoria noastră printre cărți, idei și cuvinte.

 

Litera - Un sfert de secol de cărți!

Despre Editura Litera

Grupul Editorial LITERA a demonstrat, inca de la infiintare, coerenta editoriala si respect fata de cititori. Astazi, la mai bine de 20 ani de la fondare, LITERA constituie pentru multi cititori un reper si o certitudine – un reper al calitatii si o certitudine a valorii.