Știți cum se desfășoară o oră de clasă cu noile manuale digitale?

BUCURESTI - 21 octombrie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Profesorii, părinții și elevii sunt invitați să testeze în premieră noile manuale digitale pentru învățământul primar.

Știți cum se desfășoară o oră de clasă cu noile manuale digitale?

Miercuri, 22 octombrie, ora 13.00, în cadrul Târgului Educațional București, Litera și SIVECO vă invită la prima demonstrație de lucru pe o tablă interactivă a manualului digital de Matematică și explorarea mediului pentru clasa I.

Profesorii, părinții, copiii și toți cei interesați vor putea asista la o prezentare interactivă unică, realizată pe un suport inovator: Prestigio PC Multiboard All-in-One și pe mai multe tablete. De asemenea, cei prezenți vor putea folosi echipamentele tehnice puse la dispoziție pentru a testa lucrul cu manualul digital.

Prezentarea va fi susținută de către Radu Jugureanu, directorul departamentului eContent din cadrul companiei SIVECO Romania.

„Manualele digitale au fost realizate de specialiști cu o vastă experiență în domeniul educațional, și au fost gândite ca o completare firească, ce aduce un plus de valoare manualelor tipărite. Manualele digitale cuprind sute de momente interactive, ce stârnesc curiozitatea naturală a copiilor și le facilitează învățarea specifică vârstei lor, prin joc. Astfel, ora de clasă se transformă într-o experiență plăcută, dar și eficientă din punct de vedere didactic”, spune Radu Jugureanu.

„Unitățile de învățare oferă o perspectivă interdisciplinară, asigură abordarea integrată a matematicii şi a unor elemente de ştiinţe ale naturii prin interacțiuni între cele domenii. Acestea creează un mediu de învățare bazat pe realitatea înconjurătoare a copilului, ce facilitează înţelegerea conceptelor și a procedurilor utilizate. Pentru fiecare unitate tematică sunt precizate competențele specifice prevăzute de programa școlară, care vor fi dobândite/dezvoltate, precum și conținuturile utilizate pentru dezvoltarea acestor competențe” spune Gabriela Bărbulescu, una dintre autoarele manualului.

Profesorii mai pot alege până maine noile manuale tipărite și digitale, de pe site-ul Ministerului Educației Naționale, www.manuale.edu.ro.

Pe lângă cele mai bune manuale de Matematică și explorarea mediului pentru clasa I, Litera și SIVECO vă pun la dispoziție suport didactic și tehnic. La numărul gratuit Telverde 0800-110222 toți cei interesați pot obține informații referitoare la manuale și la materialele auxiliare realizate de Litera și SIVECO.

Pe site-ul www.manualPLUSdigital.ro și pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/manualPLUSdigital, va funcționa pe tot parcursul anului școlar Clubul Dascălului Modern, o platformă online care va fi punctul de întâlnire cu toți colegii de breaslă, cu autorii manualelor și cu părinții elevilor.

Alegând manualul de Matematică şi explorarea mediului de clasa I de la Litera și SIVECO, beneficiați de expertiza și experiența celor mai buni dintre cei buni, a casei de editură cu cele mai multe volume scoase pe piață în România și a celui mai mare producător de software din România.

Târgul educațional București are loc la World Trade Center, Piața Montreal, nr. 10, sector 1, București

Despre Editura Litera

Grupul Editorial LITERA a demonstrat, inca de la infiintare, coerenta editoriala si respect fata de cititori. Astazi, la mai bine de 20 ani de la fondare, LITERA constituie pentru multi cititori un reper si o certitudine – un reper al calitatii si o certitudine a valorii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/editura-litera/ti-i-cum-se-desfa-oara-o-ora-de-clasa-cu-noile-manuale-digitale