Viața lui G. de Mihai și Gabriel Vacariu se lansează la Brașov în prezența autorilor

BUCURESTI - 17 decembrie 2019

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Ne face o deosebită plăcere să vă invităm la lansarea cărţii "Viața lui G." la Librăria Cărturești, Brașov, în prezența autorilor Mihai Vacariu și Gabriel Vacariu.

lansare Viata lui G

lansare Viata lui G

Alături de autori vor participa Virgil Borcan (Lector doctor, Facultatea de Litere, Univ. Transilvania), Caius Dobrescu (scriitor, Prof. Facultatea de Litere,Univ. București), Ovidiu Șimonca (Redactor Șef Adjunct, Observatorul Cultural). Evenimentul va avea loc: Vineri, 20 decembrie, ora 18.00 Librăria Cărturești Brașov, Piața Sfatului nr. 20.

Viața lui G. reprezintă debutul în proză al lui Mihai & Gabriel Vacariu, o carte în care elementele autobiografice și ficțiunea își dau mâna pentru a-l crea pe G., un personaj cu chipuri suprapuse, ce nu reușește să își găsească locul în lume.

Oxford, sfârșitul secolului XX: doi frați, gemeni, veniți din România, bursieri la Filosofie. Unul dintre ei are un accident, cade în cap, medicii nu-i dau șanse la viață, dar își revine miraculos. Întors în România, trece prin tot felul de crize, are două căsătorii ratate, își revizitează întreaga viață, caută să-și înțeleagă viața sexuală, începută într-un canal lângă Gara de Nord, hrănește porumbei și câini de pripas, crede că teoriile lui filosofice sunt plagiate de oameni din toată lumea, plânge când descoperă o vulpe rănită pe marginea drumului și se revoltă când îl vede pe fostul președinte Ion Iliescu la o susținere de doctorat. Celălalt frate este „povestașul“, care citește mereu din Dostoievski. De fapt, Dostoievski este însoțitorul și mentorul lor, cel care face conexiunea magică între cei doi frați, cel care îi reunește și îi separă, continuu, până când povestea curge spre un azil de bătrâni. Sunt ambii frați acolo, e numai unul sau e doar o iluzie, un fâlfâit de pasăre pe care unul o vede, iar celălalt o ignoră?

Mihai & Gabriel Vacariu sunt absolvenți ai Facultății de Filosofie, Universitatea din București. Au fost bursieri la diverse universități din întreaga lume: Oxford, Sorbona, Sydney, New York, Viena, Adelaide, Budapesta, Saint Louis, Sofia. Gabriel Vacariu, conferențiar la Facultatea de Filosofie a Universității din București, are un doctorat obținut la UNSW (Sydney), a publicat numeroase articole și cărți în filosofia minții și a științelor cogniției, filosofia fizicii și ontologie, printer care Epistemologically Different Worlds (2008), Illusions of Human Thinking (Springer, 2016), The Metaphysics of EDWs (2019). Mihai Vacariu a obținut doctoratul cu o teză despre Dostoievski și este autorul cărții Îndrăgostit de Tarkovski (2013).