Bill Clinton se intilneste cu cititorii sai din Romania , dind 500 de autografe simbata in magazinul Diverta din Plaza Romania

BUCURESTI - 19 mai 2005

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Bill Clinton se intilneste cu cititorii sai din Romania , dind 500 de autografe simbata in magazinul Diverta din Plaza RomaniaBill Clinton se intilneste cu cititorii sai din Romania , dind 500 de autografe simbata in magazinul Diverta din Plaza Romania

Mult asteptata autobiografie a lui Bill Clinton, intitulata simplu Viata mea (My Life), a fost publicata de prestigioasa editura americana ALFRED A. KNOPF in 23 iunie 2004, vinzindu-se in peste 400,000 exemplare numai in prima zi, atingind in mai putin de un an un tiraj de 2,250,000 exemplare vindute numai in Statele Unite ale Americii.
Cu ocazia aparitiei memoriilor sale, Bill Clinton a oferit, la New York, o receptie grandioasa, la care au participat peste o mie de persoane. Dar fostul presedinte american nu s-a rezervat numai VIP-urilor, ci a participat, dind zeci de mii de autografe, la numeroasele lansari ale cartii sale in diferite librarii americane (Rockefeller Center Barnes and Noble, Hue-Man Bookstore din Harlem, libraria Indigo din Manhattan, Century City Mall etc.), dar si de peste hotare: Toronto, Dubai, Tokio etc.

Cu ocazia conferintei Beyond Borders 2005 organizata de Brand Academy, Bill Clinton va fi prezent in Romania la sfirsitul acestei saptamini. Ca si la New York, si la Bucuresti Presedintele Clinton nu se va rezerva numai VIP-urilor, ci va particpa intr-o librarie la lansarea memoriilor sale publicate de editura RAO.

Simbata, 21 mai, la ora 15:30 sint asteptati sute de fani Clinton in libraria Diverta din Plaza Romania din Drumul Taberei, o ocazie unica de a obtine unul din cele 500 de autografe pe care le va da Bill Clinton, o ocazie unica de a stringe mina unuia dintre cei mai puternici presedinti americani.

La New York, Toronto, Dubai, Tokio etc. mii de oameni au asteptat la rind sa obtina un exemplar al cartii de 992 pagini cu semantura autorului. Fanii devotati au venit de cu noapte, inarmati cu rabdare, scaune pliane si saci de dormit. Unii dintre cititori au venit si au asteptat rabdatori, stiind ca sansa de obtine un autograf era de nici 20%, avind in vedere puhoiul de lume care astepta de ore.

La fiecare lansare numarul de autografe a fost anuntat din timp ca fiind limitat: 1,000 sau 2,000, tot asa se procedeaza si la Bucuresti: 500 de norocosi vor avea autobiografia lui Clinton cu autograf (autograf ce va putea fi obtinut in baza unui tichet in valoare de 749.000 lei - pretul de vinzare a cartii – ce poate fi achizitionat din magazinele Diverta din Bucuresti.

Chiar daca Bill Clinton nu batut recordul lui Jimmy Carter in acordarea autografelor: 700 de autografe intr-o ora, sau pe cel al lui Margaret Atwood: 400 de autorgrafe intr-o ora, el atinge "o viteza de un autograf la 11 secunde".

Lansarea Memoriilor lui Bill Clinton se anunta ca fiind evenimentul editorial al anului 2005, dar si ca o premiera in cea ce priveste logistica: cititorii primi un exemplar semnat de Bill Clinton la fata locului in baza unui tichet valoric de 749,000 lei, si vor astepta la rind momentul in care presedintele le va inmina cartea cu autograf, in acordurile trupei Nightlosers.

Acest sistem – de lansare “cu tichet” - a fost practicat cu succes si in alte tari la lansarile Presedintelui Clinton si s-a dovedit a fi unul extrem de eficient.

Sintem siguri ca si publicul romanesc va face fata acestui "exercitiu de rabdare si asteptare civilizata" !


ACREDITAREA ZIARISTILOR LA ACEST EVENIMENT va fi realizata in baza solicitarii explicite, prin e-mail, telefon sau fax,cu date de identificare ale posesorului si publicatia emitenta a legitimatiei de presa pina cel tirziu vineri, ora 12.00. Cu un sfert de ora inainte de inceperea evenimentului pentru public, Bill Clinton va fi disponibil pentru fotografii si eventuale conversatii cu ziaristii acreditati la lansare.


Despre EDITURA RAO

EDITURA RAO
Editura RAO
str.Turda nr.117-119 bl.6 sect.1 Bucuresti
224.14.72
Gabriela Bartic
gabi.bartic@raobooks.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/editura-rao/bill-clinton-se-intilneste-cu-cititorii-sai-din-romania-dind-500-de-autografe-simbata-in-magazinul-diverta-din-plaza-romania