ERAGON în România!

BUCURESTI - 6 mai 2005

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

ERAGON - un bestseller fulminant la New York, vindut in peste 1,500,00 exemplare si tradus in 30 de tari - acum si in Romania!

ERAGON în România!

Din 5 mai in librarii, povestea lui Eragon de Christopher Paolini, un bestseller din genul fantasy in buna traditie literara a capodoperei STAPINUL INELELOR de J.R.R. Tolkien !

Editura RAO care a deschis apetitul cititorilor romani pentru genul fantasy prin trilogia STAPINUL INELELOR, lanseaza la inceputul lunii mai Eragon, primul volum al trilogiei intitulate MOSTENIREA de Christopher Paolini.
Acest prim volum ne introduce intr-o lume magica, Alagaesia, populata de dragoni, elfi si urgalii, un Regat condus de un tiran care se doreste a fi singurul stapin al dragonilor. Eragon, un tinar care se crede un sarman orfan, gaseste intr-o buna zi o misterioasa piatra albastra care ii va schimba viata pentru totdeauna. Impreuna cu un dragon, pe nume Saphira, si condus de Brom, un personaj legendar care ascunde multe secrete, porneste intr-o calatorie initiatica plina de aventuri.

Este povestea unui baiat, a unui dragon si a unei lumi magice care ne duce cu gindul la Stapinul inelelor, dar nu numai atit tinarul Christopher Paolini este realmente un talent literar iesit din comun !

Autorul avea doar cincisprezece ani cind a inceput sa scrie Eragon, primul sau roman publicat mai intii la mica editura a parintilor sai. Ar fi putut sa ramina unul din zecile de mii de carti publicate in "regie proprie" in Statele Unite, dar soarta cartii lui Eragon a fost sa fie alta : cea a succesului fulminant ! Prestigioasa editura ALFRED A. KNOPF, un imprint al celei mai mari edituri din intreaga lume, RANDOM HOUSE, a recunoscut talentul genuin al lui Paolini, a intrevazut potentialul acestui roman si l- a publicat in 2003.

La numai sase luni de la aparitie, romanul a depasit un million de exemplare vindute totalizate numai in SUA, mentinindu-se 26 de saptamini consecutiv in topul New York Times Bestsellers, iar traducerea va fi publicata in 30 de tari. Versiunile internationale aparute pina acum in 15 tari 500,000 de exemplare de la inceputul anului 2005, numai Franta, Germania, Italia si Japonia vanzandu-se cite 100,000 de exemplare.
Al doilea volum al trilogiei va aparea in SUA in Septembrie.

Editura RAO (www.raobooks.com) a dovedit de-a lungul anilor ca stie sa ofere cititorilor romani carti exceptionale, cel mai recent exemplu fiind CODUL LUI DA VINCI. Eragon va prilejui o lectura captivanta nu numai adolescentilor, ci si parintilor !

Despre EDITURA RAO

EDITURA RAO
Editura RAO
str.Turda nr.117-119 bl.6 sect.1 Bucuresti
224.14.72
Gabriela Bartic
gabi.bartic@raobooks.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/editura-rao/eragon-in-romania