Seceta, inundatii, cutremure….Natura a luat-o razna! Editura RAO lanseaza Un adevar incomod de Al Gore.

BUCURESTI - 9 octombrie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Un adevar incomod - numarul 1 pe lista de bestselleruri, la categoria nonfictiune, din The New York Times. Al Gore - nominalizat la Premiul Nobel 2007 pentru Pace

Ati fost impresionati de filmul documentar 'Un adevar incomod', premiul Oscar 2007? Acum puteti citi sursa acestui documentar aparuta la Editura RAO.

Dr. Lonnie Thompson de la Ohio State University, expert mondial de frunte in domeniul ghetarilor a prezis ca in 10 ani 'zapezile de pe Kilimanjaro' nu vor mai exista.

Criza mediului cu care ne confruntam poate sa para un proces care se desfasoara lent, dar in realitate el se dezvolta rapid si a ajuns o adevarata amenintare la scara planetara. Incalzirea globala nu este doar o problema a oamenilor de stiinta sau o chestiune politica, ci una morala.

Este viitorul planetei pus, cu adevarat, in pericol – sau este acesta numai un mod prin care politicienii isi pot aduna cat mai multe voturi? Aceasta este intrebarea la care raspunde Al Gore (vicepresedinte in administratia Clinton si candidat pentru functia suprema).

In paginile acestei carti, Al Gore ne infatiseaza o pledoarie convingatoare, bogat ilustrata cu imagini socante, dar si cu grafice si concluzii stiintifice despre consecintele dezastroase ale incalzirii globale.

Al Gore trage un semnal de alarma in ceea ce priveste acest pericol planetar reprezentat de incalzirea globala. Dar care sunt efectele incalzirii globale? Calota de gheata de la Polul Nord se topeste, la fel ca aproape toti ghetarii montani din lume, lucru care ameninta o ridicare a nivelurilor apelor.
Trebuie sa fim constienti ca aceasta incalzire globala produce incalzirea oceanelor ceea ce duce la aparitia furtunilor puternice. Atmosfera din ce in ce mai incinsa provoaca evaporarea unei mari cantitati mai mari de apa din sol, sub privirile noastre pamantul se transforma in desert.

Fiecare dintre noi provoaca incalzirea globala, dar in acelasi timp doar noi putem sa contribuim la rezolvarea problemei, prin produsele pe care hotaram sa le cumparam, cantitatea de electricitate consumata, masinile pe care le conducem, pentru ca emisiile de carbon sa fie reduse la zero.

Al Gore crede in secolul XXI, o vreme a reinnoirii, pentru a putea da frau imaginatiei, creativitatii si inspiratiei pentru a gasi solutii de a depasi aceasta criza a mediului.

Alegerea ne apartine! Viitorul ne apartine!

Parteneri media: Evenimentul Zilei si Capital

Al Gore, Un adevar incomod
Pagini 328
Pret 65.99 lei

Despre EDITURA RAO

GRUPUL EDITORIAL RAO
str. TURDA, nr. 117-119, bloc 6, parter, sector 1, Bucuresti
office@raobooks.com www.raobooks.com www.rao.ro
021/224.12.31; 224.14.72; 224.18.47

Florentina Teodorescu
Specialist relatii publice
Grupul Editorial RAO

office@raobooks.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/editura-rao/seceta-inundatii-cutremure-natura-a-luat-o-razna-editura-rao-lanseaza-un-adevar-incomod-de-al-gore-