Un nou roman al lui Gabriel Garcia Marquez – apărut la Editura RAO

BUCURESTI - 6 mai 2005

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Povestea tîrfelor mele triste (Memorias de mis putas tristes), cartea care anul trecut a bulversat lumea latino-americană, a apărut luna aceasta, în traducerea Tudorei Şandru-Mehedinţi, şi în România .

Un nou roman al lui Gabriel Garcia Marquez – apărut la  Editura RAO

Random House Mondadori, editura care l-a publicat pe Gabriel Garcia Marquez declara : „Poveste tîrfelor mele triste este cea mai rapid vîndută carte de pîna acum în Spania “.

Scriitorul columbian în vîrsta de 77 de ani, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, a stabilit un nou record. Dupa 10 ani de tăcere, Gabriel Garcia Marquez se află din nou pe primul loc în topurile literare internaţionale cu Povestea tîrfelor mele triste, care s-a vîndut de două ori mai repede, în interval de două săptămîni, decît mult apreciata sa autobiografie Vivir para contarla (A trăi pentru a-ţi povesti viaţa, apărută la Rao), publicată în România în 2004.

Prima ediţie a apărut în octombrie 2004 şi s-a vîndut, în ediţia spaniolă, în aproximativ 1.000.000 de exemplare în primele două luni de la apariţie.

„În ziua în care am împlinit nouăzeci de ani, am vrut să-mi dăruiesc o noapte de dragoste nebună cu o adolescentă fecioară.” Aceasta e fraza cu care debutează romanul lui Garcia Marquez. Un ziarist bătrîn decide să-şi sărbătorească a 90-a aniversare în stil mare, oferindu-şi un cadou care îl va face să simtă că trăieşte: o adolescentă virgină. Într-un bordel dintr-un oraş pictural, o vede pe copilă din spate, complet dezbrăcată, şi viaţa i se schimbă radical. Acum, că o cunoaşte, simte că ar putea muri, nu de bătrîneţe, ci de dragoste.

Povestea tîrfelor mele triste e povestea unui bătrîn singuratic şi excentric, o naraţie a aventurilor sexuale ale acestuia (nu puţine, de altfel), aventuri pentru care întotdeauna a plătit, neînchipuindu-şi vreodată că astfel va găsi dragostea adevărată.

In stilul sau inconfundabil, Gabriel Garcia Marquez povesteste despre nefericirile bătrîneţii, sărbătorind, în acelaşi timp, bucuria de a te îndrăgosti.

Editura RAO (www.raobooks.com / www.rao.ro) este editura din Romania care l-a publicat pe Gabriel Garcia Marquez ; operele sale sunt disponibile în colecţia numită Biblioteca Gabriel Garcia Marquez.

Despre EDITURA RAO

EDITURA RAO
Editura RAO
str.Turda nr.117-119 bl.6 sect.1 Bucuresti
224.14.72
Gabriela Bartic
gabi.bartic@raobooks.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/editura-rao/un-nou-roman-al-lui-gabriel-garcia-marquez-aparut-la-editura-rao